Select Page

Els alumnes de sisè de primària del CEIP Garganes seran els encarregats de realitzar este projecte.

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Altea ha signat un conveni de col·laboració amb Creu Roja Altea, a través del que desenvolupar al nostre municipi un projecte educatiu amb eines lúdic-pedagògiques, amb l’objectiu que els xiquets i xiquetes s’impliquen des de la infància en el desenvolupament sostenible dels municipis.

Han estat presents a la signatura la regidora de l’àrea, Vicenta Pérez; el president de Creu Roja Altea, Miguel Orozco i la directora tècnica local de l’Assemblea Local de Creu Roja d’Altea, Inmaculada Martínez.

Vicenta Pérez ha afirmat estar molt satisfeta pel fet de poder realitzar este projecte conjuntament amb la Creu Roja d’Altea. “L’acord signat, baix el nom ‘d’Acord per la construcció d’una ciutadania global des de la infància que exercisca accions de diplomàcia humanitària amb els responsables polítics per al compliment de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible a Altea’ suposa aprofundir en major mesura, si cap, en el treball que estem realitzant des de la regidoria d’Educació. Concretament, el fet de motivar l’alumnat i promoure la seua participació en el coneixement del seu entorn i que també puga traslladar les seues opinions i poder-les valorar des de les institucions”, explicava Pérez. Per a la regidora este projecte conjuga a la perfecció amb la filosofia i objectius de la regidoria d’Educació.

El projecte s’emmarca dins dels 17 objectius de desenvolupament sostenible que l’Organització Mundial de les Nacions Unides va establir per a l’Agenda de 2030. Estos 17 objectius tenen com a línies generals acabar amb la pobresa, que tots i totes tinguem els mateixos drets i oportunitats, que hi haja justícia i benestar al món, i protegir el planeta i els seus habitants. Concretament, Creu Roja destaca l’objectiu número 11 de ‘Ciutats i comunitats sostenibles’ que aposta per una ciutat inclusiva, segura, resilient i sostenible i serà el que es desenvolupe a Altea. En este sentit, s’intentarà  implicar tota la ciutadania a través dels escolars de sisè de primària per tal de reflexionar sobre els problemes que troben al municipi d’Altea.

Inmmaculada Martínez ha explicat com es portarà a terme el projecte. ‘’Els alumnes de sisè del CEIP Garganes desenvoluparan l’activitat realitzant les seues investigacions, ixiran al carrer, faran d’observadors i entrevistaran els agents socials del nostre poble, com ara els tècnics municipals responsables de les àrees de Medi Ambient, Seguretat, Benestar Social, així com associacions de veïns, etc’’. Així, els més joves s’aproparan a la realitat d’Altea i, finalment, plasmaran els resultats de les seues investigacions a un informe que traslladaran a l’Ajuntament perquè els responsables municipals escolten les aportacions dels alumnes i puguen plantejar solucions.

El president de Creu Roja, Miguel Orozco, ha donat les gràcies a l’Ajuntament d’Altea i a la seua regidoria d’Educació ‘’per la seua acollida a este projecte i el seu suport cap a totes les propostes de l’Agrupació Local de Creu Roja’’.

Finalment, Vicenta Pérez també ha dedicat paraules d’agraïment a Creu Roja Altea per portar a terme este projecte al nostre municipi i també ha donat les gràcies al CEIP Garganes que el portaran a terme.

Pin It on Pinterest