Select Page

El primer punt informatiu es muntarà el dimarts 7 de febrer a l’Avinguda Comunitat Valenciana.

L’Ajuntament d’Altea posa en marxa les actuacions d’implementació i promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. Com ha explicat l’edil de Participació Ciutadana i Projectes Europeus, Maria A. Laviós, als propers mesos, el Consistori durà a terme una sèrie d’actuacions a nivell local que tenen com a objectiu promocionar i donar a conèixer entre la ciutadania estos ODS.

“L’Ajuntament d’Altea ja fa temps que treballa els 17 ODS. Vam fer el nostre Pla Estratègic Agenda 2030 alineat amb l’agenda urbana i tots els objectius i el que fem ara, mitjançant esta subvenció de la Conselleria de Participació i Transparència, és posar en marxa el projecte per fer partícip la ciutadania. Per informar-lo de què són els 17 ODS, ja que per arribar a la meta és imprescindible que tota la ciutadania i entramat social participe al costat de l’Ajuntament”; ha explicat Maria A. Laviós.

“Una vegada mostrem a la ciutadania què són estos ODS, farem actuacions de participació juntament amb entitats associatives, comercials, de voluntariat, entre els menors, etc. Per poder crear el mapa i trobar els Objectius de Desenvolupament Sostenible i així a partir d’aquí fer accions conjuntament”. Ha matisat la regidora.

Evolucionar cap a una governança multinivell, on la ciutadania siga partícip, requereix un meditat procés de formació i divulgació. Per això, l’Ajuntament d’Altea presenta una proposta amb la intenció d’implementar el projecte “Governança per al Desenvolupament Sostenible: Altea 2030. Participa per teixir el futur”.

“L’objectiu general del present projecte és transformar la forma de gestionar les diverses àrees municipals d’Altea mitjançant l’aplicació d’un nou model de governança fonamentat als ODS de l’Agenda 2030 i els principis rectors”; ha comentat Andreu Garrido, responsable d’Eurocity Consulting.

El projecte constarà d´un total de 9 activitats que durant els propers mesos es duran a terme amb diferents agents estratègics de la localitat. La primera activitat de carrer començarà el proper 7 de febrer, de 10:00 a 12:00h a l’Avinguda Comunitat Valenciana, on es muntarà un punt d’informació per difondre i informar a la ciutadania què són els ODS i, en especial, que suposa per a Altea en el marc de l’Agenda Local 2030. Ha detallat Garrido.

Finalment, Maria A. Laviós ha volgut deixar clar que “es tracta de projecte totalment transversal en què, a més de la regidoria de Participació Ciutadana, també treballa l’oficina EuroAltea perquè volem fer partícip a totes les àrees municipals, com ja vam fer al nostre Pla Estratègic 2030 i ara és el moment de posar accions damunt la taula i arribar a la meta dels objectius”.

Pin It on Pinterest