Select Page

Altea acollirà la segona etapa de la prova de ciclisme de muntanya, la contrarellotge amb eixida des de la Plaça de l’Església.

Demà comença la quinta edició de la Costa Blanca Bike Race (CBBR), la prova alacantina de bicicleta de  muntanya amb la primera etapa per la localitat veïna de Finestrat. La competició, que tindrà lloc del 31 de gener fins al 3 de febrer, comptarà amb un total de 4 etapes que transcorreran per Altea, que acull esta prova per primera vegada, L’Alfàs del Pi; Benidorm; Polop de la Marina i La Vila Joiosa.

Este matí ha tingut lloc la presentació oficial a Altea, concretament a l’hotel Cap Negret, seu central de la CBBR. Entre els assistents a l’acte han estat l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; el diputat provincial de Turisme, Eduardo Dolón; el diputat provincial d’Esports, Juanjo Castelló; el director de la CBBR, Fermín Egido; així com regidors dels municipis que acullen la prova, la gerent de l’hotel i els regidors d’Esports i Turisme de l’Ajuntament d’Altea, Pere Barber i Anna Alvado.

Al voltant de 700 participants, provinents de més de 20 països, es donaran cita a la CBBR, competició emmarcada al calendari UCI (Unió Ciclista Internacional). Concretament, l’etapa d’Altea promet ser molt atractiva visualment amb l’eixida des de la plaça de l’Església, al poble antic. El recorregut seguirà fins a Cap Blanc en direcció a la Serra Gelada i l’ascens al repetidor, qualificat com un dels més complicats en asfalt de tota Europa.

Eduardo Dolón qualificava esta prova de mountain bike com ‘’una de les més importants d’Espanya’’ i posava l’accent en la promoció del turisme esportiu que s’està portant a terme des de la Diputació d’Alacant. Dolón també agraïa l’esforç de l’organització, dels Ajuntaments que acullen les distintes etapes, i de l’hotel Cap Negret. I felicitava al poble d’Altea i a l’alcalde ‘’per albergar una de les etapes més vistoses de la prova’’.

En esta competició per parelles participaran noms coneguts com l’ex ciclista profesional, Joaquim ‘Purito’ Rodríguez, que estarà acompanyat per Oliver Avilés i Ibon Zugasti a qui acompanyarà el ciclista Alberto Losada.

L’alcalde d’Altea ha sigut l’encarregat de tancar l’acte i ha dedicat paraules d’agraïment a l’organització de l’esdeveniment, a tots els esportistes participants i a l’hotel Cap Negret. Llinares ha lloat també el suport de la Diputació d’Alacant a este tipus de proves esportives que conjuguen esport i turisme. També ha parlat de les bondats d’Altea, i la resta de la comarca, per albergar la competicions esportives com la CBBR.

L’etapa d’Altea es realitzarà el divendres, 1 de febrer, a partir de les 09:00 hores i es prolongarà durant tot el matí. Esta etapa és un contrarellotge en la qual els ciclistes ixen de dos en dos cada trenta segons, aproximadament. El recorregut, amb eixida des de la Plaça de l’Església, serà el següent: Carrers Major, Salamanca, Fondo, Empedrat, Camí Vell d’Alacant, Costera dels Nassos i Avinguda del Port. La prova finalitza a la zona alta de la Serra Gelada.

Per a més informació: Costa Blanca Bike Race

Pin It on Pinterest