Select Page

Durant els dies 19 i 20 de gener el Club Nàutic d’Altea ha celebrat l’Open Badia d’Altea, un clàssic de la vela lleugera en la seua agenda esportiva. Aquest any a més ha estat l’encarregada d’obrir el calendari de regates autonòmiques de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana per a les classes Làser Radial, Làser 4.7 i 420.

Un total de 103 regatistes han omplit la badia d’Altea en un cap de setmana marcat pel fred i les condicions inestables del vent que han complicat les dues jornades al Comitè de Regates.

Dissabte clarejava amb vent de sud i molt poca intensitat. La flota eixia a la mar a les 12:00 hores amb un vent d’entre 5 i 7 nucs que s’ha mantingut al llarg de tota la jornada. El dia es tancava amb dues proves per als 420 i una per als Laser 4.7 i Radial.

Diumenge les prediccions de vent pronosticaven un millor dia de regata a la badia d’Altea, però el vent no ha entrat fins passat el migdia. Després d’una calma absoluta que ha durat tot el matí, el vent ha començat a bufar amb 15 nucs d’intensitat a les 13:00 hores permetent que el Comitè de Regates manés a la flota a l’aigua. S’ha donat una sortida per als 420 i Laser Radial, però a meitat de proves ha començat a caure el vent i ha rolat de 350º a 40º provocant l’anul·lació per als Làser Radial. El vent ha continuat inestable i molt ratxejat tota la jornada el que ha impedit fondejar un camp de regates amb garanties.

El recompte de la jornada no ha estat molt positiu, els Laser 4.7 i els Laser Radial s’han quedat en blanc i els 420 han aconseguit finalitzar una màniga.

L’equip de 420 del Club Nàutic d’Altea acabava el cap de setmana sumant una victòria triple al seu palmarès, pujava al pòdium a recollir els tres premis guanyadors de la categoria. La parella formada per Alejandro Arroyo i Juan Antonio García quedava primera, Luis Alonso Suárez i Marí Arroyo segons i Sants García i Vicente José García recollien el tercer premi.

Per la seua banda, el murcià Adolfo Virgili Pasqual del RCR Santiago de la Ribera demostrava la seua supremacia i es feia amb el primer lloc de la general en Laser 4.7 pujant al pòdium a recollir el trofeu de primer sub 18 masculí. En fèmines ho feia la calpina Lara Sabina Himmes i el guanyador en sub 16 era el regatista del CN ​​Benidorm Mariano Cebrian.

Quant als Làser Radial, Guillermo López del RCN Torrevieja encapçalava la general fent-se amb el primer trofeu en sub 19 masculí i la seua companya de Club, Natalia Marian Kuczys, pujava també al pòdium a recollir el primer trofeu en fèmines sub 19.

El lliurament de trofeus s’ha realitzat a l’exterior de les instal·lacions del Club Nàutic d’Altea a les 17:30 hores. L’acte ha comptat amb la presència de José Rius, vocal de vela lleugera del Club Nàutic d’Altea, Joaquín Rodríguez de Vera, secretari del CN ​​Altea i Carlos Torrado, a qui se li ha dedicat un moment especial pel seu recent nomenament com a president de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana.

Pin It on Pinterest