Select Page

Aquesta distinció és atorgada per Adeac a entorns costaners al costat de platges amb bandera blava

La badia d’Altea ha sigut reconeguda recentment com a Sender Blau, una distinció que atorga anualment l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) als camins i itineraris que han sigut transformats en valuosos recursos per a la interpretació i l’educació ambiental, pròxims a platges amb banderes blaves o en territoris de l’interior. Altea se suma així a altres municipis de la regió, que enguany compta amb 22.

“Aquest és un important reconeixement que només tenen un centenar de senders a Espanya, una mostra més de la importància de posar en valor els nostres senders i com la cura dels mateixos amb la incorporació de senyalística i panells explicatius i interpretatius el converteixen en un important recurs didàctic i atractiu turístic”, ha comentat l’edil d’Infraestructures, Diego Zaragozí.

El sender distingit abasta la badia d’Altea, des de la plaça d’Europa, situat en el nucli urbà, fins al mirador del Mascarat, mitjançant un itinerari costaner i d’elevat interés natural, cultural i paisatgístic. Aquest sender permet visitar diversos elements d’interés cultural i etnològic protegits, a més de discórrer per un aiguamoll catalogat com la desembocadura del riu Algar, el monument natural de l’aflorament volcànic de la platja fòssil Cala del Soio i al costat de l’entorn marí del Parc Natural de Serra Gelada.

“El sender és molt accessible, per la qual cosa donarà més visibilitat als importants espais naturals pels quals transcorre, una acció més per a la promoció del nostre patrimoni natural”, ha finalitzat Diego Zaragozí, regidor d’Infraestructures.

El lliurament d’aquesta distinció se celebrarà el pròxim 24 de febrer a Santiago de Compostel·la.

Pin It on Pinterest