Select Page

El termini de presentació d’originals serà fins al 31 de gener de 2019.

L’Ajuntament d’Altea ha anunciat les bases de la tercera edició dels Premis Altea de Literatura i Investigació 2019. Els premis Altea abasten quatre categories: el Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil; el Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez; el Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa i el Premi Estel·la d’Honor, fora de concurs.

Com ha informat el regidor de Cultura, Diego Zaragozí, el termini de presentació d’originals serà fins al 31 de gener de 2019. El lliurament dels premis tindrà lloc el 13 d’abril en el transcurs de la Gala dels Premis Altea de Literatura i Investigació que tindrà lloc a Palau Altea.

Diego Zaragozí ha animat a tots els escriptors i escriptores a que presenten les seues obres i “fer de la nostra llengua un nexe d’unió i promoció cultural d’Altea”. Zaragozí ha destacat l’important nombre de participants de les dos primeres edicions i per això convida a tots els interessants a seguir augmentant esta xifra per tal de consolidar esta convocatòria amb la cultura valenciana.

III Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa

L’Ajuntament d’Altea, en col·laboració amb la Fundació Caixaltea i Aila Edicions, convoca el III Premi Carmelina Sánchez Cutillas, amb la finalitat de promoure el conreu de la novel·la i la prosa creativa en valencià d’acord a les bases que es poden consultar al web www.altea.es. La dotació del Premi, a càrrec de la Fundació Caixaltea, serà de 5.000 euros. El guanyador, a part del premi en metàl·lic, rebrà el trofeu ‘La mà del sol’ de Pepe Azorín, acreditatiu del premi Carmelina Sánchez-Cutillas. De més a més, l’autor premiat percebrà, a part, els corresponents drets d’autor segons el contracte d’edició que Aila Edicions hi subscriurà.

III Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil 

L’Ajuntament d’Altea convoca el III Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil, amb la finalitat de promoure la literatura destinada a públic infantil i juvenil, fomentar hàbits de lectura en valencià i promocionar el municipi d’Altea, d’acord a les bases que es poden consultar al web www.altea.es. L’import del premi, dotat per l’Ajuntament d’Altea, serà de 3.000 euros. El guanyador rebrà també el trofeu ‘Aila’, de l’Àrea d’Escultura de la Facultat de Belles Arts d’Altea, acreditatiu d’este premi. L’autor guanyador percebrà, a part, els corresponents drets d’autor segons el contracte d’edició que Aila Edicions hi subscriurà.

III Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez

Finalment, l’Ajuntament d’Altea, amb la col·laboració de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, convoca el III Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez, amb la finalitat de promoure el conreu de l’assaig i la investigació en valencià a propòsit del municipi d’Altea i de l’àrea geogràfica i cultural en què s’inscriu, d’acord a les bases que es poden consultar al web www.altea.es. L’import del premi, dotat per l’Ajuntament d’Altea, serà de 2.000 euros. L’obra guanyadora serà editada per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. El guanyador, a part del premi en metal·lic, rebrà el trofeu ‘Penell’, acreditatiu del Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez.

Consulta les bases ací:

Bases Premis Altea 2019 1

Bases Premis Altea 2019 2

Pin It on Pinterest