Select Page

L’edil de Medi Ambient, Beatriu Nomdedéu, va a la tercera edició del Congrés Forestal de la Comunitat Valenciana que es va celebrar els dies 15 i 16 de novembre de 2018 a Calp, la temàtica tractava sobre la Gestió d’incendis forestals en el context del canvi climàtic.

Estructurat en quatre línies temàtiques, la Plataforma Forestal Valenciana va organitzar aquest nou Congrés que abasta tots els aspectes implicats en la planificació, gestió, prevenció i extinció dels incendis forestals a la regió mediterrània, així com les seues característiques, causes i conseqüències en un context de canvi climàtic.

En aquesta trobada es van reunir experts i investigadors que estan analitzant causes i desenvolupant solucions en tot el cicle de vida dels incendis forestals. Des de les relacions clima-vegetació i risc d’incendi fins a l’aplicació de noves tecnologies en la prevenció i extinció, passant pels canvis necessaris en la planificació, gestió i restauració dels ecosistemes forestals, sobretot a la interfície urbà forestal, la zona de major risc en el nostre municipi.

L’edil d’àrea ha valorat de forma positiva la participació d’Altea en aquest Congrés ja que “ens preocupa la conservació i gestió sostenible dels nostres recursos naturals i això ens porta a recollir la informació més actualitzada. Informació que es dóna en aquest tipus d’actes”.

En paraules de Beatriu Nomdedéu, “el congrés ha suposat un punt de trobada en el qual hem pogut confirmar que les nostres accions segueixen les línies adequades de protecció i gestió mediambiental”.

Nomdedeu va estar acompanyada durant el congrés per la tècnica en prevenció d’incendis i protecció d’espais naturals de l’ajuntament, Ana González.

Pin It on Pinterest