Select Page

L’Ajuntament d’Altea, a través de l’Oficina de Projectes Europeus, EuroAltea, ha incorporat tres nous joves, dos de nacionalitat belga i un suïssa, que s’incorporaran a partir del mes de novembre als seus llocs de pràctiques formatives a l’Ajuntament d’Altea, en el marc del programa Eurodisea 2018-2019. Els joves assignats a este projecte, al qual s’acull l’Ajuntament d’Altea per segona vegada, són Alexia Massart, Laure Blaise i Benjamin Clendon.

El regidor responsable de l’àrea de Projectes Europeus, Pere Lloret, i el regidor d’Ocupació, Diego Zaragozí, han rebut i donat la benvinguda als joves que han estat acompanyats per Manuel Reig, responsable del programa Eurodisea a la Comunitat Valenciana, Paloma Verdú, responsable de l’Oficina de Projectes Europeus, EuroAltea, de l’Ajuntament d’Altea i Ana Pérez, tècnica de Turisme.

Com ha explicat Pere Lloret, ‘’la durada de les pràctiques és de 5 mesos més un mes d’immersió lingüística. Estes pràctiques estan finançades al 98% per Eurodisea’’. Lloret ha recordat que ‘’este programa és de reciprocitat, pel que esta mateixa oportunitat la té qualsevol jove alteà que vullga realitzar pràctiques remunerades. El que suposa una magnífica oportunitat per proporcionar als joves experiència professional i, alhora, donar-los l’oportunitat d’aprendre una llengua estrangera o millorar el seu coneixement sobre ella ’’.

A més, el regidor ha volgut destacar el treball que es desenvolupa a través de l’Oficina de Projectes Europeus i ha afirmat que ‘’esta segona promoció de joves beneficiaris del programa Eurodisea que rep l’Ajuntament d’Altea és la millor mostra que l’Oficina de Projectes Europeus funciona i en estos moments som un referent a la nostra comarca’’.

Diego Zaragozí ha detallat els departaments municipals als que s’incorporaran estos joves. ‘’Alexia Massart s’incorporarà a l’Oficina de Projectes Europeus, Laure Blaise a l’Oficina de Turisme i Benjamin Clendon realitzarà tasques de disseny gràfic’’.

Eurodisea és un programa d’intercanvi de l’Assemblea de les Regions d’Europa (ARE) que ofereix pràctiques de tres a set mesos a l’estranger als joves que estiguen buscant feina i que tinguen de 18 a 30 anys. Està subvencionat al 92,8% per part del Fons Social Europeu. Els joves en pràctiques del programa Eurodisea tenen dret a pràctiques amb una durada de 3 a 7 mesos; curs d’idioma; allotjament; salari o subsidi mensual; segur i certificat”.

El programa té una especial importància en benefici de la formació professional de la població jove i la seua adaptació al mercat laboral, així com la promoció de la consciència regional i europea i foment de la projecció internacional d’entitats i empreses de les regions dels estats membres de la UE.

Pin It on Pinterest