Select Page

Divendres passat, Juanvi Martín oferia una conferència a la Casa de Cultura, organitzada per la regidoria d’Agricultura i Medi Ambient, que versava sobre l’ametlla, el seu cultiu i evolució del mateix.

Durant el transcurs de la mateixa, l’historiador alteà explicava com l’evolució històrica dels nostres cultius va donar a conèixer una important radiografia del sector agrícola comarcal. Diferents etapes històriques marquen canvis en la producció agrícola que afecta directament a la població. La increïble adaptació dels agricultors i les agricultores a aquests canvis va propiciar que el sector continués evolucionant.

“La motivació de la conferència era fer una radiografia històrica dels nostres cultius perquè en paraules de l’historiador J Vicente Martí la pitjor desgràcia per al nostre camp és l’oblit”; apuntava la responsable municipal d’Agricultura.

Beatriu Nomdedeu va agrair a les persones assistents el seu interès i va aprofundir en “la necessària lluita contra l’abandonament dels camps que són font de treball, riquesa, cultura i paisatge”. A més va recordar que s’ha posat a disposició de les persones interessades un servei de comercialització d’ametlles al municipi, ubicat a la Cooperativa Agrícola, gràcies al conveni signat entre la Cooperativa Agrícola i l’empresa Fruits Secs Fuster S.L.

Pin It on Pinterest