Select Page

Diego Martínez, regidor de Benestar Social i Sanitat, ha donat a conèixer les subvencions concedides per la Diputació d’Alacant, que ascendeixen a un total de 10.569,68 euros, repartits en diversos projectes amb la finalitat de millorar determinades àrees d’aquest departament municipal.

En relació a les subvencions concedides, la quantitat d’1.045,34 euros s’emprarà en el projecte “Coneixement i bona lletra”, activitat que tracta de reduir o evitar l’ús i/o abús de drogues legals, il·legals i altres conductes addictives i, per tant, els problemes associats a aquestes conductes en festes locals. El projecte pretén promoure hàbits de vida saludable, potenciar una cultura de salut preventiva, sensibilitzar i implicar a la població, així com als joves festers i festeres, en el consum responsable de l’alcohol i en l’ús i gaudi de les festes patronals.

Referent a Promoció Social es destinen dues subvencions. La primera, amb la quantitat d’1.624,50 euros, servirà de suport al servei d’atenció a la dependència, amb la corresponent contractació de personal, així com la mecanització de dades i informes socials, entre unes altres. La segona subvenció, d’1.858,50 euros, s’emprarà en un curs de Nacionalitat Espanyola de 40 hores, amb la finalitat de facilitar la informació i recursos necessaris a les persones estrangeres que desitgen iniciar aquest procediment. Es posarà a la disposició dels ciutadans estrangers d’Altea el material necessari per a la seua presentació a les proves que acrediten el coneixement de la Constitució Espanyola i de la realitat social i cultural del país. Es durà a terme durant el mes de setembre, en les aules del Centre Social, amb una durada de 2 setmanes a raó de 20 hores setmanals.

D’altra banda, es destinaran 1.788,55 euros a programes i activitats per a la Igualtat, en aquest cas, per a trencar la bretxa de gènere i apoderament de les dones.

La quantitat de 2.286,51 euros anirà assignada a l’elaboració d’un Pla d’Igualtat d’oportunitats entre homes i dones, dirigit a la ciutadania.

També el projecte per al qual s’ha concedit una quantitat de 2.320,78 euros, s’emprarà en el tractament d’esterilització de colònies de gats sense propietari, mitjançant el mètode CES. Diego Martínez ha explicat que “independentment d’aquesta quantitat, l’Ajuntament d’Altea, al costat del departament de Sanitat, aportarà 3.000 euros més per a aquest projecte”.

Finalment, un total d’1.270,00 euros seran assignats per a equipar al departament de Benestar Social amb un PC i un ordinador portàtil.

El regidor de Benestar Social i Sanitat, ha agraït a l’Excelentíssima Diputació d’Alacant “el suport rebut amb aquestos projectes i esperem que s’incrementen aquestes ajudes de cara a l’any que ve”.

Pin It on Pinterest