Select Page

En el matí de hui s’han donat cita al Consistori els responsables de l’empresa Fruits Secs Fuster, la Cooperativa Agrícola d’Altea i l’edil d’Agricultura i Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu, per signar un conveni de col·laboració a tres bandes el principal objectiu és facilitar als agricultors alteans la comercialització dels seus ametlles. A l’acte de signatura del conveni han assistit també Ana Zaragoza i Juan V. Martín, autors del llibre “Herència Mediterrània”.

Com ha explicat la responsable municipal d’àrea, “aquest conveni posa de manifest la necessitat de coordinació entre diferents entitats per dur a bon terme un projecte de futur, sumant esforços i en aquest cas relacionat amb la recollida de l’ametlla”. “Es tracta de tenir un punt de comercialització a nivell local d’ametlla i aquest estarà a la Cooperativa Agrícola”; ha comentat Beatriu Nomdedéu; qui ha apuntat que “les persones productores, independentment de la quantitat d’ametlla que produeixen, podran portar el seu producte a la Cooperativa Agrícola i allà la podran comercialitzar”. “L’empresa Fruits Secs Fuster realitzarà l’assessorament comercial a la Cooperativa, és a dir realitzarà una recerca de compradors de la producció i informarà sobre el preu de venda de l’ametlla”. Ha matisat l’edil d’Agricultura. L’agricultor que desitge vendre el seu ametlla a través d’aquest punt de comercialització pot informar-se en l’Ajuntament d’Altea o a la Cooperativa Agrícola trucant al telèfon 965 84 09 42.

“Des de l’Ajuntament donarem la major difusió d’aquest nou servei que entenem pot ser un motiu perquè es mantinguen o recuperen els ametllers”, ha conclòs Beatriu Nomdedéu, que ha convidat a l’acte als autors de Herència Mediterrànea, que han signat dos exemplars de la seua obra i lliurat a la Cooperativa Agrícola ja Fruits Secs Fuster. Moment en què Joan V. Martín ha destacat la importància de la collita de l’ametlla centenars d’anys enrere i el fet de recuperar el cultiu. Per la seua banda, Ana Zaragoza ha parlat de l’alt valor nutricional de l’ametlla i els beneficis que a porta a la salut.

En nom de la Cooperativa Agrícola, el seu president Francisco Devesa, recordava un altre dels convenis signats amb l’Ajuntament sobre la posada en funcionament fa uns anys de la almàssera, el rendiment ha estat molt positiu i ha desitjat que aquest nou conveni tinga el mateix èxit que el de la almàssera municipal i afavoreixca així l’agricultor alteà, que a partir d’ara podrà comercialitzar la seua ametlla a través de la Cooperativa Agrícola. Devesa ha agraït la col·laboració de Fruits Secs Fuster i de la regidoria d’Agricultura i Medi ambient; així com el detall del llibre Herència Mediterrània.

Finalment, Roque Fuster, gerent de Fruits Secs Fuster es posava a disposició de la iniciativa i ressaltava el seu objectiu de “col·laborar amb la Cooperativa i l’Ajuntament per animar a l’agricultor a cuidar els pocs ametllers que queden a Altea i animar-los que planten perquè crec que l’ametlla té futur “.

 

Pin It on Pinterest