Select Page

Després de dos anys d’ardu treball, per fi s’ha aprovat la nova Ordenança Municipal Reguladora de la Venda no Sedentària (mercats). La Regidora de Comerç i Mercats, Anna Alvado, manifesta que “em sent molt orgullosa de la feina realitzada per l’Àrea de Comerç i Mercats, així com agraïda a totes les persones que amb les seues aportacions han ajudat a la redacció definitiva d’un text que ja s’hauria d’haver aprovat l’any 2012, quan la Generalitat València va derogar, mitjançant el Decret 65/2012, l’ordenança vigent fins a aquest any “.

El text de la nova ordenança intenta remarcar i prioritzar l’associacionisme, la formació, la fabricació local, nacional o europea, l’ecologia, la sostenibilitat, la gestió de residus, la seguretat i l’accés a l’ocupació, per la qual cosa amb la col·laboració tant de la Policia Local, Empresa Pública i Àrea de Comerç, es realitzarà un gran esforç per fer complir la normativa i aconseguir un mercat més atractiu, variat i respectuós amb el medi ambient.

Alvado explicava que “s’han incorporat millores significatives, com ara la inclusió de llocs de producció ecològica i de proximitat en el tradicional mercat de la fruita i verdura, així com la regulació del “Fallo”, al mercat de la roba, que permetrà accedir a un lloc de treball a aquells venedors i venedores ambulants mancats de llicència, quan hi haja vacants per la falta d’assistència d’aquells que sí la tenen, a més d’evitar els buits lliures que tant enlletgeixen el mercat “.

Respecte a les al·legacions presentades per dos venedors que fa a la venda d’articles tèxtils de segona mà, Comerç ha decidit acceptar-les respectant la llicència que tenen concedida des de fa temps però no es concedirà cap llicència més amb aquesta activitat. Segons la responsable de l’àrea, “aquests venedors realitzen aquest tipus de venda des de fa molts anys, sent les úniques existents en l’actualitat, de manera que atesa la prohibició de concessió de noves llicències en la nova ordenança reguladora, no hi ha el perill de que prolifere aquest tipus de venda que deteriora la imatge dels mercats ambulants, com així ha passat amb el d’Altea des de fa ja massa anys. Aquest tipus d’activitat és més adequada per als rastres, i no és aquest el cas d’Altea “.

“Seguirem treballant per trobar una millor ubicació del mercat ambulant, però mentre tant confiem que, amb la col·laboració de totes les parts implicades, aconseguim revitalitzar el mercat, alhora que aconseguim que siga més sostenible i respectuós amb el medi ambient”. Ha conclòs la responsable municipal de Comerç, Anna Alvado.

Pin It on Pinterest