Select Page

Dos joves europees, de nacionalitat belga, s’incorporaran a partir de l’1 de juny als seus llocs de pràctiques formatives a l’Ajuntament d’Altea, en el marc del programa Eurodisea 2018.

Les joves assignades a este projecte, al qual s’acull l’Ajuntament d’Altea per primera vegada, són Alicia Hueso y Betsi Vivegnis, que desenvoluparan les seues tasques de formació durant els propers mesos com a dissenyadora gràfica i assistent de projectes europeus.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, juntament amb el regidor responsable de l’àrea de Projectes Europeus, Pere Lloret, ha rebut i donat la benvinguda a les joves que han estat acompanyades per Manuel Reig, responsable del programa Eurodisea a la Comunitat Valenciana i Paloma Verdú, responsable de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea.

Com ha explicat Pere Lloret, ”les dos joves realitzaran les seues pràctiques de juny a octubre, i està previst que d’octubre a març, s’incorporen nous joves amb perfils similars, a més d’una persona per ocupar un lloc a l’Oficina de Turisme de Altea com a informador turístic”.

”Així mateix, afegia l’edil, l’objectiu del programa és que joves alteans treballen a l’estranger, ja que és un programa de mobilitat i reciprocitat. És una magnífica oportunitat per proporcionar als joves experiència professional i, alhora, donar-los l’oportunitat d’aprendre una llengua estrangera o millorar el seu coneixement sobre ella, per això posem a disposició de tots els alteans i alteanes l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea (primera planta de la Casa de Cultura) per informar-se sobre este programa així com altres ofertes disponibles a través d’Eurodisea”. Sobre este programa, Lloret destacava que ”invertir en formació de qualitat per als nostres joves que es puguen beneficiar del programa, ens farà millorar com a poble”.

Per la seua banda, el responsable autonòmic del projecte, Manuel Reig, ha explicat que ”Eurodisea és un programa d’intercanvi de l’Assemblea de les Regions d’Europa (ARE) que ofereix pràctiques de tres a set mesos, a l’estranger, als joves que estiguen buscant feina i que tinguen de 18 a 30 anys. Està subvencionat al 92,8% per part del Fons Social Europeu. Els joves en pràctiques del programa Eurodisea tenen dret a pràctiques amb una durada de 3 a 7 mesos; curs d’idioma; allotjament; salari o subsidi mensual; segur i certificat”.

El programa té una especial importància en benefici de la formació professional de la població jove i la seua adaptació al mercat laboral, així com la promoció de la consciència regional i europea i foment de la projecció internacional d’entitats i empreses de les regions dels estats membres de la UE.

 

Pin It on Pinterest