Select Page

L’Ajuntament d’Altea assistia a finals d’abril a la trobada “Made in MED”, celebrat a Roma. Una cita amb el programa europeu de cooperació INTERREG MED, en què participen socis de 13 països de la conca nord de la Mediterrània. Per participar en la trobada es desplaçava fins a Roma l’edil d’Hisenda i responsable de l’Oficina de Projectes Europeus d’Altea, Pere Lloret.

Altea és municipi pilot d’un dels projectes integrats en el programa MED. Aquest projecte, anomenat “LOCAL Policies for GREEN Energy”, LOCAL4GREEN, compta amb un pressupost de 2,01 m € i està finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER i l’Instrument d’Ajuda de Preadhesió, IAP, en el marc del programa Interreg Med 2014-2020.

El projecte en el qual participa el consistori alteà té com a objectiu definir, implementar i avaluar polítiques fiscals locals dirigides a incentivar l’ús de fonts d’energia renovables, tant al sector públic com al privat, en 60 municipis pilot de la conca mediterrània.

En definitiva, el que pretén el projecte és, un cop recollits els resultats d’aquestes pràctiques en els municipis pilot, seleccionar les més eficaces, sistematitzar i transferir-les a altres regions d’àmbit mediterrani.

Per Pere Lloret, “la trobada de Roma va servir per tenir una visió més completa dels projectes que es mouen sota el paraigua del programa MED i per començar a utilitzar nous conceptes amb els que s’estan abordant els reptes mediambientals”.

“I a més va servir per prendre consciència dels polsos geopolítics que es plantegen a la UE per a la captació de recursos i del pes, més aviat, marginal que teníem els països mediterranis en les decisions que afecten aquest repartiment. El que queda clar és que el camí per adquirir més rellevància passa per entendre que hi ha una realitat geogràfica que determina els nostres interessos amb més força que les velles fronteres dels Estats: la Mediterrània”. Ha afegit el regidor; qui ha conclòs assenyalant que “a Roma es va parlar explícitament d’una identitat mediterrània i que l’enfortiment d’aquesta identitat depèn gran part del nostre futur econòmic i mediambiental. Però també cal baixar a terra per no perdre’ns en els núvols; aquesta força, aquesta credibilitat i aquesta solvència passa perquè tots els projectes MED tinguen l’impacte real necessari que justifique la seua dotació econòmica “.

Pin It on Pinterest