Select Page

El proper 13 de maig tindrà lloc la 3a travessia nadant per la Badia d’Altea organitzada per Adrenalin Sport en col·laboració amb els ajuntaments d’Altea i l’Alfàs del Pi. Amb quatre proves diferents i més de 600 inscrits a dia d’hui, la Mediterranean Coast Challenge es postula com una de les carreres nadant més importants del panorama mundial; així ho han donat a conèixer els responsables de la iniciativa, Francisco Bolo i Sara Soler; els regidors d’Esports d’Altea i l’Alfàs, Pere Barber i Luis Miguel Morant, respectivament i Javier Serrat, representant de Fundació Caixaltea, una de les entitats patrocinadores de l’esdeveniment.

Com ha explicat Francisco Bolo, “per primera vegada la Mediterranean Cost Challenge acollirà una prova del campionat mundial de natació en aigües obertes, l’Open Water Tour, la primera seu serà la Badia d’Altea”. “Hem passat a ser una travessia que naixia amb molta il·lusió a ser referent en les travessies en aigües obertes”; ha assenyalat Bolo.

Quatre són les modalitats que preveu la Mediterranean COAS Callenge. Una prova de 10 km, destinada a professionals que arriben de tot el món; una prova reina de 5,5 km que és la que forma part de la Copa d’Espanya d’Aigües Obertes i del Campionat Autonòmic i aquest any també de l’Open Water Tour; una prova de 2 km, anomenada travessia popular, destinada a tota la gent que s’inicia en aquest esport i la travessa per a xiquets Mini Mediterrània, de 500m.

Segons les dades aportades per Sara Soler, l’any passat la Mediterranean Coast Challenge va comptar amb 800 inscrits i l’objectiu per a la present edició és superar aquest número. No en va a dia d’hui, a un mes de la prova, són ja més de 600 les inscripcions cursades.

“Estem contents amb el creixement de la prova i anem aprenent, alhora que veiem reconegut tot l’esforç que fem els organitzadors, col·laboradors i patrocinadors. Aquest any ja estem dins d’una prova mundial i crec que això és el màxim al que es pot arribar “; ha comentat Soler.

En el transcurs de la compareixença  davant els mitjans de comunicació a l’hotel Villa Gadea, col·laborador de l’esdeveniment, Sara Soler reconeixia que el que més preocupa a l’organització és la seguretat al mar i per afrontar aquest tema s’han disposat un gran nombre d’efectius; 5 embarcacions, 3 motos d’aigua, 30 caiacs i nombrós personal per atendre aquests mitjans, així com un centenar de persones destinades a atendre els participants, repartir dorsals, guardar roba, etc.

En nom de l’Ajuntament d’Altea, el regidor d’Esports, Pere Barber, agraïa la feina de totes aquelles persones que fan possible el desenvolupament de la prova i, a més, Barber manifestava la satisfacció del consistori per albergar la prova en aigües de la Badia d’Altea .

“Aquest any s’està superant el nombre d’inscripcions i això suposa un gran nombre de visites al municipi el 13 de maig i és molt important per al municipi perquè ens donem a conèixer com a seu d’una prova esportiva que pertany al campionat d’Espanya”; ha declarat el responsable municipal d’Esports.

Barber ha conclòs indicant que “per part de l’Ajuntament no quedarà en el camí cap esforç per col·laborar, dins les nostres possibilitats i un cop més agraeïx a Adrenalin Sport i l’equip humà que forma part de la prova l’esforç que posen per dur endavant aquest campionat.

Luis Miguel Morant, regidor d’Esports de l’Ajutament de l’Alfàs, també tenia paraules d’agraïment per a l’organització i explicava que la prova que va a desenvolupar-se en aigua de l’Albir és la travessia popular. “Considerem que participar en un esdeveniment d’aquest calibre és donar a conèixer també el nostre municipi i donar suport a una iniciativa d’aquestes és bo per a l’esport i per a la promoció de la Comarca”; ha afegit Morant.

Finalment ha pres la paraula el representant de la Fundació Caixaltea, Javier Serrat, que a més d’agrair l’esforç dels organitzadors, ha explicat que “Caixaltea sempre té la porta oberta de l’àrea d’Esport de la seua Fundació per a promocionar qualsevol esport que haja a Altea i més si ens porta turisme i reconeixement “.

Pin It on Pinterest