Select Page

Este dijous, tècnics de la Subdirecció General  de Mobilitat s’han desplaçat fins Altea per mantindre una reunió de treball per tal de perfilar i consensuar les propostes viàries per al municipi. En la reunió, que s’emmarca en els treballs de revisió del Pla General, van estar presents l’alcalde, Jaume Llinares i les regidories d’Urbanisme, Imma Orozco, d’Infraestructures, Roque Ferrer, i de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu, a més dels tècnics municipals.

En paraules de la responsable d’Urbanisme, “estem davant d’un repte de futur pel que fa a la xarxa viària del nostre municipi i hem de fer tots els esforços necessaris per tal d’anar de la mà de la Conselleria en qüestions tan importants com la possibilitat de comptar amb un enllaç sud a l’AP7 que, en cas de ser alliberada, ens funcione com a variant”.

Des de la Conselleria s’estan estudiant eixes propostes per tal de presentar-les al Ministeri de Foment i es tinguen en compte en el moment en què es decideixca el futur d’esta infraestructura. Per això, Orozco agraïa “el fet que la Conselleria escolte les propostes que fem des dels ajuntaments per tal de definir-les conjuntament  i tindre un posicionament unitari davant del Ministeri. Més enllà, “és d’agrair que s’hagen desplaçat fins Altea per conéixer la realitat sobre el terreny”.

D’altra banda, també s’ha parlat d’una altra de les exigències que feia la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Urbana en el seu informe al Pla General Estructural. Es tracta de la dotació d’una reserva viària per a ronda interna que complemente la solució global al trànsit rodat en Altea. Així,  “hem pogut informar-los directament dels treballs que des del departament d’Urbanisme s’estan realitzant per tal de complir amb eixe informe i avançar en l’aprovació del Pla General”, explica.

La regidora d’Urbanisme concloïa que “si bé és cert que intentar definir eixes solucions és una qüestió francament complicada, no ho és menys que tenim la responsabilitat d’aprofitar els treballs de revisió del Pla General per a definir-les. En este equip de govern no entenem que es puga fer una proposta de planificació urbanística a llarg termini sense tindre en compte una qüestió tan important i que influiex tan directament sobre altres aspectes”.

Pin It on Pinterest