Select Page

Ahir al matí, l’agenda de gestió de l’Ajuntament d’Altea abordava una qüestió que en els darrers anys està sent clau en el desenvolupament i l’aplicació de la política local del municipi, com és la implantació del DTI, Destinació Turística Intel·ligent; un qualificatiu que ha portat i portarà a Altea nombroses millores.

La Casa de Cultura era l’escenari de la reunió de treball mantinguda entre l’Ens Gestor del DTI i els regidors de l’Equip de Govern i tècnics de les diferents àrees municipals, on s’abordava què implica el DTI per a Altea.

Com recorda l´edil de Turisme, Xelo González, “el DTI aboca a un canvi del paradigma en el model de la gestió del destí. Es prenen decisions en funció de dades i no de suposicions i es canvia d’una estructura estanca a una estructura permeable, que és l’Ens Gestor”.

“Apostem per les certificacions, que el que fan és auditar el sistema de gestió, assegurant que es compleixen les normes. En aquest cas la norma UNE 178501”. Afirma la responsable municipal de Turisme.

Xelo González ha apuntat que, “com a conseqüència del procés de DTI, Altea obté els PSTD, Plans de Sostenibilitat Turística a Destinació, que han portat a Altea 4 milions d’euros en inversions, procedents del govern regional i la Secretaria d’Estat de Turisme, que asseuran les bases per a l’obtenció de dades que permeten prendre les decisions més convenients”.

“El DTI no és només una qüestió turística, sinó que aborda les diferents àrees municipals, per això s’ha de treballar de forma transversal ja que un turista no deixa de ser un ciutadà que passa un temps a Altea i necessita els mateixos serveis que un resident”. Premissa de què parteixen este tipus de jornades municipals de treball.

Pin It on Pinterest