Select Page

Del 16 al 25 de febrer a Altea i Altea la Vella
Nou establiments, 6 a Altea i 3 a Altea la Vella, participen en la segona edició de la cita gastronòmica “El Plat de Calent”. Una ruta pels plats tradicionals alteans, que es desenvoluparà del 16 al 25 d’aquest mes de febrer en els establiments, El Racó de Toni, La Terrassa de Ca Jaume, Joan Abril, La Picaeta de Lola, Cañas & Coffe, Blau Bellaguarda, Ca Toni, Tossal Roig i restaurant Mallol. L’edil de Comerç i Turisme, Anna Alvado, ha donat a conéixer els detalls de la cita. “Entre els objectius de la ruta “El Plat de Calent” hi ha recuperar els sabors i olors que antany inundaven Altea al vespre, ja que com explica la gent gran, cap al tard Altea feia olor de cuit, arròs amb fesols, caldereta, entre altres menjars de cullera que esperaven a les cases l’arribada dels treballadors del camp”; ha comentat Anna Alvado.

L’edil de comerç ha agraït la participació dels 9 establiments de restauració i ha ressaltat “l’esforç que fan els participants per respectar les bases, entre les quals hi ha el fer un plat típic de la nostra gastronomia i utilitzar els productes de temporada”.

“Gràcies a la bona acollida que va tenir la primera edició, en aquesta segona són 9 els establiments que han volgut col·laborar en la iniciativa, davant dels 5 del passat any. Hi ha varietat i és un luxe poder gaudir d’aquesta gastronomia que tenim al nostre municipi i que en aquests dies de fred agraïm”; ha apuntat la responsable municipal d’àrea.

Anna Alvado ha explicat que el restaurant que resulte més valorat pels usuaris de la iniciativa serà premiat amb un ampli reportatge en la GuiaT-Events, empresa coordinadora i publicitària d’aquesta jornada, valorat amb 500 €, així com en els mitjans de comunicació d’àmbit municipal. A més, també els ruters podran guanyar tres premis. Dos xecs de 100 € cadascun per gastar en el comerç local i un viatge cap de setmana als cellers Torres, empresa també col·laboradora.

L’edil de Comerç ha conclòs assenyalant que “és important la col·laboració entre la part privada i la pública en aquest tipus d’iniciatives perquè l’esdeveniment siga un èxit”.

Variats i apetitosos són els menús que cada restaurant ha preparat, els quals oscil·len entre els 25 i els 30 €. Menús que es desenvolupen al voltant del plat central o en aquest cas “el plat de calent” i són: Arròs amb sèpia, alls tendres, faves i carxofes a la “Picaeta de Lola”; caldereta de rap, calamar i galera de llotja a “Canyes & Coffe”; guisat de rajada amb verdures de temporada a “Blau Bellaguarda”; olleta de blat chamorro amb polp a “Racó de Toni”; arròs amb fesols i polp a “La Terrassa de Ca Jaume”; arròs melós amb llucet, espinacs, carabassa i alls tendres a “Joan Abril”; arròs amb fresols a “Ca Toni”; olleta de Blat a “Tossal Roig” i Arròs melós amb sèpia i rap en “Rte. Mallol “.

Pin It on Pinterest