Select Page

Des de les Regidories d’Educació i Benestar Social hi han posat en marxa un servei gratuït i confidencial d’atenció personalitzada per a la prevenció i lluita contra l’assetjament escolar.

Un any més des de les regidories d’Educació i Benestar Social encapçalades per Vicenta Pérez i Diego Martínez respectivament, es prioritza la violència en les aules oferint atenció directa i personalitzada dirigida tant als estudiants dels centres educatius de primària i secundària com a les seues famílies.

Altea és una de les localitats que més s’ha implicat en la problemàtica que suposa la violència escolar, de fet l’any passat, tal com avança l’edil d’Educació Vicenta Pérez, el nostre municipi va ser pioner a dur el curs passat, mitjançant els departaments d’Educació i Benestar Social, a terme el projecte de mans d’APAE per a la prevenció, sensibilització i resolució de conflictes englobats i derivats de l’assetjament escolar, un projecte pioner no solament a Altea sinó en tota la província d’Alacant i que s’inclou dins del Pla Nacional contra l’Assetjament Escolar, del que un total de 543 alumnes dels diferents IES i CEIPS alteans es van veure beneficiats.
En aquesta ocasió tant des de les àrees d’Educació i Benestar Social, tal com informa Diego Martínez, s’ofereix atenció psicològica per a les famílies i menors respecte a l’assetjament escolar, aquesta atenció s’ofereix abordant totes les parts del problema de la violència en les aules pel que és una atenció especialitzada no solament per a les víctimes sinó que també per a assetjadors, observadors, famílies i personal docent que ho sol·liciten.
D’una altra part l’edil d’Educació afirma que aquest servei que estarà coordinat per la psicòloga especialitzada en prevenció i gestió de la problemàtica de l’assetjament escolar, Elena García Royo, es prestarà de forma totalment gratuïta i de forma absoluta i estrictament confidencial tots els divendres en les dependències de la FPA en el Camí de l’Institut en horari d’11.00 a 15.00 h i de 16.00 a 19.00 h, mitjançant cita prèvia que s’hi ha de sol·licitar en la següent adreça de correu electrònic altea.ed1@cv.gva.es.

El regidor de Servicis Socials ha volgut destacar la tasca constant que es desenvolupa des del departament que dirigeix enfocada als menors per a poder ajudar a posar fi a problemes tan importants a la vegada que preocupants com suposa l’assetjament escolar, d’ací que una vegada més es posen en marxa tots els mitjans necessaris per a poder ajudar a tots aquells menors, familiars o professorat que ho necessiten.

Per últim, Vicenta Pérez manifestava que la violència escolar és un problema de totes i tots pel que se li ha de fer front de forma comuna per a així poder acabar amb un dels problemes que més preocupa als menors alhora que animava als i les estudiants a no quedar indiferents enfront dels casos de violència i al fet que agafen qualsevol mà que se’ls tendisca per a lluitar i denunciar l’assetjament escolar.

Pin It on Pinterest