Select Page

El servei es prestarà en les instal·lacions del Jutjat de pau, els dilluns i dimecres, de 9.30 a 13.30 h

La Regidoria de Participació Ciutadana, regida per Maria. A. Laviós, ha presentat el nou servei de mediació MEDIAPROP al costat dels membres del Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI); Carmen Díaz Sánchez, delegada de l’ICALI a Benidorm-la Vila Joiosa; Miguel Ángel Martínez Martínez, coordinador MEDIAPROP ICALI i diputat 6é de Junta de Govern de l’ICALI; Alberto Díez Veza, coordinador MEDIAPROP ICALI i diputat 6é de Junta de Govern de l’ICALI. MEDIAPROP és una via alternativa a la resolució de controvèrsies que permet a les parts en conflicte arribar als seus propis acords sense la intervenció judicial i amb l’ajuda d’un professional mediador.

“Aquest servei servirà per a descongestionar la justícia amb una fórmula ràpida i pròxima de solució de conflictes gestionada per professionals de l’advocacia. Anime a la ciutadania a informar-se i fer ús d’ell, ja que, és gratuït i està prop de casa” ha comentat la regidora de Participació Ciutadana, Maria Antonia Laviós. Qui ha anunciat que, en el mes vinent de desembre, Altea pot comptar amb un altre servei jurídic anomenat “JUSTIPROP”.

Aquest servei esta finançat per la Conselleria de Justícia de la Generalitat Valenciana i gestionat pel Col·legi de l’Advocacia d’Alacant que permetrà acostar la mediació a la ciutadania de manera gratuïta. Els interessats i interessades poden sol·licitar cita prèvia per a accedir al servei que es prestarà en les instal·lacions del Jutjat de pau (Passatge Llurador, 3), els dilluns i dimecres, de 9.30 a 13.30 hores. Es pot sol·licitar cita prèvia al correu mediaprop@icali.es o assistir sense cita prèvia. Aquest servei està actiu des del 17 d’octubre.

“Creiem que la mediació resulta efectiva i resoldrà els conflictes que tindran els veïns d’Altea, a més, el mediador assistirà totes dues parts perquè arriben a un acord” ha explicat Carmen Díaz Sánchez, delegada de l’ICALI a Benidorm-la Vila Joiosa, i afegia: “la ciutadania podrà saber què és i en què consisteix la mediació i sol·licitar, si així ho desitgen, la gestió de les seues controvèrsies de manera gratuïta”.

El procediment que s’estructura en una primera sessió informativa i successives sessions necessàries per a arribar a determinats acords. Les parts poden en qualsevol moment abandonar la mediació i, si arribaren a acords, aquests tindrien validesa davant un jutjat previ registre davant notari.

“Aquest és un servei molt demandat per la ciutadania. El seu objectiu principal és acostar la mediació a la ciutadania i facilitar la comunicació i convivència”, assenyalava Miguel Ángel Martínez Martínez, coordinador MEDIAPROP ICALI i diputat 6é de Junta de Govern de l’ICALI.

El servei de MEDIAPROP pot respondre a controvèrsies de diferent índole, des de conflictes familiars, veïnals, laborals, entre empreses o bé amb l’administració. La mediació es tradueix en una via més ràpida, econòmica i sostenible tant per a les parts com per al sistema de Justícia, ja que els acords depenen exclusivament de les parts.

“Volem que la ciutadania es senta escoltada i sàpia totes les vies disponibles per a resoldre el seu conflicte”, ha postil·lat Alberto Díez Veza, coordinador MEDIAPROP ICALI i diputat 6é de Junta de Govern de l’ICAL. I afegia: “a Alacant ciutat aquest servei no és gratuït, prova del gran avantatge que té Altea”.

MediaProp és un servei que acurta terminis i que se salda amb un acord entre totes dues parts que ells mateixos suggereixen. Ja està implantat en unes 60 localitats de la Comunitat Valenciana.

“Gràcies al programa Justícia Pròxima de la Generalitat el tindrem a Altea i estem en negociacions perquè també arribe JustiProp”, ha finalitzat la regidora de Participació Ciutadana, Maria. A. Laviós.

 

Pin It on Pinterest