Select Page

Els interessats hauran de sol·licitar cita prèvia per a accedir al servei que es prestarà en les instal·lacions del Jutjat de pau, els dilluns i dimecres, de 9,30 a 13.30 h

L’Ajuntament d’Altea ha posat en marxa aquest dilluns 17 d’octubre el servei MEDIAPROP, finançat per la Conselleria de Justícia de la Generalitat Valenciana i gestionat per l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI), que permetrà acostar la mediació a la ciutadania de manera gratuïta.

El servei de MEDIAPROP Altea estarà disponible tots els dilluns i dimecres en horari de 9 a 14 hores en les instal·lacions del Jutjat de pau (PassatgeLlurador, 3) i és necessari sol·licitar cita prèvia al correu mediaprop@icali.es.

La mediació és una via alternativa a la resolució de controvèrsies que permet a les parts en conflicte arribar als seus propis acords sense la intervenció judicial i amb la ajuda d’un professional mediador.

“Aquest servei servirà per a descongestionar la justícia amb una fórmula ràpida i pròxima de solució de conflictes gestionada per professionals de l’advocacia. Anime a la ciutadania a informar-se i fer ús d’ell” ha comentat la regidora de Participació Ciutadana, Maria Antonia Laviós.

La ciutadania podrà saber què és i en què consisteix la mediació i sol·licitar, si així ho desitgen, la gestió de les seues controvèrsies de manera gratuïta. El procediment que s’estructura en una primera sessió informativa i successives sessions necessàries per a arribar a determinats acords. Les parts poden en qualsevol moment abandonar la mediació i, si arribaren a acords, aquests tindrien validesa davant un jutjat previ registre davant notari.

El servei de MEDIAPROP pot respondre a controvèrsies de diferent índole, des de conflictes familiars, veïnals, laborals, entre empreses o bé amb l’administració. La mediació es tradueix en una via més ràpida, econòmica i sostenible tant per a les parts com per al sistema de Justícia, ja que els acords depenen exclusivament de les parts.

Pin It on Pinterest