Select Page

Les obres de regeneració del front litoral van marcar l’inici de la legislatura i, des d’eixe mateix moment, els esforços de l’equip de govern han anat encaminats a assegurar l’execució de la seua segona fase, tant per frenar la regressió en una de les zones de la costa alteana que més la pateix com per homogeneïtzar la imatge i donar continuïtat als usos públics del passeig.

Com recordaran, el Ministeri de Medi Ambient es va comprometre a intervindre en la part marítima mentre l’Ajuntament ho hauria de fer en la terrestre. Així, en l’última reunió mantinguda a Madrid, van acordar treballar en paral·lel en ambdós projectes per tal d’abaratir costos i evitar molèsties.

Així, explica la responsable d’Urbanisme, Imma Orozco, “hem hagut d’accelerar els processos pel que fa a la licitació de la redacció del projecte del Passeig per complir amb el calendari acordat amb el Ministeri i que els treballs, tant en la part marítima com en la terrestre, es puguen iniciar a finals d’any”.

Amb eixa finalitat, el 13 de desembre es publicava en el BOP Núm. 236 la licitació per a la contractació mitjançant procediment obert de la redacció del projecte de remodelació i ampliació del Passeig del Mediterrani entre el Carreró Astilleros i la Travessera Sant Pere per un import de 99.029,10€.

No obstant això, el retard per part del BOP en la publicació d’este anunci, que preveia 15 dies naturals per a la presentació de les ofertes, va fer materialment impossible esgotar els tràmits necessaris per a l’adjudicació d’este contracte i adoptar el compromís de despesa corresponent abans que acabara l’any, tal com estava previst. Per este motiu, ahir es va publicar al BOP l’acord de data 15 de desembre pel qual s’aprova el desistiment en el procediment, de manera que “se n’enceta un de nou que permetrà la correcta conclusió de l’expedient administratiu  aprofitant els treballs de l’anterior. La previsió és publicar a finals de la setmana que ve per obrir el nou termini de presentació d’ofertes”, explica Orozco.

El projecte, tindrà en compte el document de l’Estratègia per a la Regeneració de la Façana Marítima d’Altea i contemplarà l’eliminació de l’aparcament en superfície per tal de permetre una relació més directa entre la ciutat i la mar i que fomente les interaccions socials. Per això, informa la responsable d’Urbanisme, “estem treballant per adequar aparcaments en la segona línia i hem realitzat un estudi de viabilitat d’un aparcament subterrani en la zona compresa entre el C/ La Roda i el Port, alternativa que s’ha demostrat molt més avantatjosa que la que algunes veus continuen plantejant en el mateix “Xarco”, tant pel nombre de places com per la viabilitat del projecte”.

Per últim, Imma Orozco es mostra satisfeta pel fet que el Ministeri no haja demorat la licitació de la redacció del projecte marítim tot i que això modifique els temps i la forma de la participació ciutadana que havien previst. “És un projecte importantíssim per al nostre poble i no podem desaprofitar la predisposició del Ministeri. En breu establirem nous mecanismes per tal que la ciutadania puga aportar les seues idees i, a més, les bases contemplen que s’haurà de presentar un avanç justament per poder introduir aquells matisos que ens marquen els alteans i alteanes”.

Pin It on Pinterest