Select Page

Després d’una exitosa primera edició a la qual van concórrer més de 60 obres, es convoquen de nou els Premis Altea de Literatura i Investigació 2018. En la presentació d’aquesta segona edició van participar el regidor de Cultura, Diego Zaragozí; el president de Caixaltea, José Miguel Cortés i Joan Borja, cap de Publicacions de l’Institut Alacantí de Cultura, Juan Gil-Albert; impulsors d’aquests premis que van coincidir a ressaltar la bona acollida que han tingut.

Per la seua banda, el responsable municipal de Cultura explicava que “donat l’èxit de la passada edició afrontem amb molta il·lusió aquesta segona. L’any passat presentàvem amb nervis la iniciativa perquè no sabíem que ens anàvem a trobar i finalment els premis van tenir un èxit aclaparador per la quantitat de gent que es va presentar i també per qualitat amb la qual ens vàrem trobar. Ara queda la consolidació d’aquests premis i per això treballarem”.

Diego Zaragozí ha agraït la tasca que fan els pilars que sustenten aquests premis, com són la Fundació Caixaltea, que finança el premi més destacat del concurs, el Premi Carmelina Sánchez Cutillas; l’editorial Aila, que edita les obres guanyadores, i l’Institut Juan Gil-Albert que edita el Premi d’Investigació. “Sense l’ajuda d’aquestes entitats no es podrien fer aquests premis, es podria fer una altra cosa però evidentment no de la qualitat dels Premis Altea de Literatura i Investigació”; ha conclòs l’edil de Cultura.

En nom de la Fundació Caixaltea, el seu president es congratulava de l’èxit obtingut per la primera edició i declarava, “és la primera vegada que Caixaltea participa en un concurs d’aquest tipus i estàvem temorosos que alguna cosa fallés, però no ha estat així i hem de felicitar-nos tots per l’èxit”. “Ha estat un concurs planificat que ha anat tirant endavant fase per fase, vam tenir una gala al Palau espectacular, amb èxit rotund i a finals de novembre vam presentar l’edició impresa del premi de novel·la Carmelina Sánchez Cutillas”.

Jose Miguel Cortés ha recordat que “Tast de Salobre” de Juan Luis Moreno va ser la premiada i és una novel·la que té com a objecte de la narrativa a la ciutat d’Alacant. “Des de Fundació Caixaltea estem orgullosos d’haver pogut col·laborar en un esdeveniment com el que estem publicitant de nou i d’haver participat en la creació d’uns premis que passegen el nom d’Altea i de la Fundació Caixaltea per tota la Comunitat”, ha declarat José Miguel Cortés.

Finalment Joan Borja, responsable del Departament de Publicacions de l’Institut Alacantí Juan Gil-Albert de la Diputació Provincial d’Alacant, també ha reconegut que “un projecte que naixia amb incertesa s’ha convertit en un projecte que ens ha omplert de satisfacció i sobretot d’il·lusió per l’àmplia acollida que han tingut”. “Els premis Altea han contribuït a augmentar el racó de la ficció, la meravella, la fantasia i també la ciència i el coneixement. Ha contribuït a ampliar els horitzons del nostre món i això ens dóna felicitat”; apuntava Borja.

Joan Borja també es referia al Premi de Literatura Infantil i Juvenil, “L’Àmfora fenícia”, la novel·la presentada aquesta mateixa setmana, “que contribuirà a ampliar la fantasia dels nostres nens sobre la base d’una màgia autòctona del nostre patrimoni llegendari i recreant uns espais dels nostres estimats racons”.

Pel que fa a l’obra publicada per el IAC Juan Gil-Albert, Joan Borja ha explicat que “és una obra que contribuirà a conéixer millor la gestió d’un municipi a la rereguarda republicana a la Guerra Civil i el destí dels seus gestors entre 1936- 1939; un municipi que no és sinó Altea i que contribuirà a conéixer millor la història contemporània del nostre poble”.

Joan Borja ha donat les gràcies a l’Institut Juan Gil-Albert per apostar pel suport a aquests premis, a l’Ajuntament d’Altea que és qui convoca els premis i a la col·laboració de la Fundació Caixaltea.

Bases de la convocatoria

Pin It on Pinterest