Select Page

El gener de 2016, la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, va donar l’aprovació al Pla de Prevenció d’Incendis d’Altea

L’objectiu d’aquest pla es resumeix en la màxima d’evitar l’inici d’incendis forestals, i en cas que aquests es produïsquen, minimitzar al màxim els efectes que poden suposar sobre el medi ambient, les persones i els seus béns.
Per açò, actualment s’estan realitzant diferents actuacions de tractament de la vegetació per a la prevenció d’incendis com son les àrees tallafocs en la Urbanització Altea Hills (AH3) i Camí de la Costera Blanca (COST 1). Aquests treballs consistiran en la realització de tractament de la vegetació, creant faixes de discontinuïtat forestal que dificultaran l’inici i la propagació dels incendis forestals, servint també com a línies de defensa, accés per als mitjans d’extinció i vies d’evacuació.

A més de tractament de vegetació en la Urb Galera de les Palmeres – Urlisa (PALM5). Aquests treballs consistiran en la realització de tractament de la vegetació per a la disminució de la matèria combustible, realitzant clares selectives.

Beatriz Nomdedéu, regidora de Medi ambient, informava que amb la realització d’aquests treballs s’haurà executat al voltant del 30% del Pla de Prevenció. Per a Nomdedéu, “és fonamental invertir en els nostres espais naturals per a assegurar el seu manteniment i constant millora, ja que són un pilar fonamental de la nostra qualitat de vida”.

Pin It on Pinterest