Select Page

Dilluns passat 27 de novembre va tenir lloc la reunió entre els comerciants, la Policia Local i la Guàrdia Civil, convocada per la Regidoria de Comerç i Turisme, després de la petició realitzada pel Cap de la Policia Local, Herminio Navarro, en el passat Consell de Comerç celebrat al setembre, on va sol·licitar reunir-se amb el sector comercial.

Aquesta trobada tenia com a objectiu informar sobre la campanya de seguretat que es durà a terme en aquestes dates, comercialment tan importants, i oferir alguns consells preventius per a evitar robatoris o atracaments.

El Cap de la Policia Local d’Altea va comentar que durant el període nadalenc, cobra una rellevància especial la necessitat de generar confiança entre la ciutadania, per la qual cosa es va a desenvolupar la present campanya, entre els dies 15 de desembre de 2017 al 7 de gener de 2018, amb la fi també d’articular mesures que possibiliten la millora de les condicions dels comerciants de la localitat.

La Policia Local d’Altea, coneixedora de la problemàtica del comerç en la localitat, ha posat en marxa aquest programa pensant a millorar la mobilitat, protegir al vianant i preservar les zones de càrrega i descàrrega que garantisquen la seua correcta utilització. L’objectiu és oferir les condicions propícies als comerciants d’Altea perquè desenvolupen la seua activitat amb normalitat, duent a terme mesurades de caràcter preventiu i, si escau, oferir resposta immediata davant les demandes que provinguen d’aquest col·lectiu.

A la reunió també va assistir el Tinent, Cap del Lloc Principal de la Guàrdia Civil d’Altea, Borja Fernández, el qual va informar sobre la tipologia i el nombre de robatoris que se solen produir a Altea en aquestes dates i com actuar en cada cas. El Tinent de la Guàrdia Civil va demanar als assistents no enfrontar-se mai amb els atracadors i instava a denunciar sempre els fets ocorreguts. Altea es troba dins de la mitjana nacional quant a aquest tipus d’accions es refereix, però és aconsellable denunciar sempre per a poder actuar amb major operativitat.

Finalment, la Regidora de Comerç, Anna Alvado, va agrair la participació tant de la Policia Local, com de la Guàrdia Civil, “són molt importants les dades i consells que ens han facilitat, ajudant d’aquesta manera al fet que el sector comercial alteà realitze la seua activitat amb la màxima seguretat, tant per al mateix comerç com per als clients que ens visiten”. Alvado va afegir que “al final totes aquestes qüestions repercuteixen en la marca Altea, per açò és tan important, posar totes i tots de la nostra part per a oferir la millor imatge d’Altea, en tots els aspectes”.

Alguns consells preventius

Obrir i tancar el negoci en companyia d’altres persones
Mantenir una bona il·luminació a l’interior i l’exterior de l’establiment
No instal·lar objectes ni cartells que dificulten la visibilitat del carrer.
Tenir la caixa registradora separada del mostrador.
No atendre a altres clients mentre la caixa registradora estiga oberta.
Tancar amb clau les vitrines i expositors.
Observar els moviments de clients i curiosos dins de l’establiment.
Avisar a la Policia Local en cas de presència de merodejadors, carteristes i lladres al descuit.
Assegurar-se de tancar bé portes i finestres en finalitzar la jornada laboral.

En cas de robatori o atracament

Mantenir la calma.
Avisar immediatament a la Guàrdia Civil 965840525 o Policia Local  965845511, o al 112 (Telèfon d’Emergències)
No posar en perill la vida o integritat física.
Denunciar el fet i demanar còpia de la denúncia.

Pin It on Pinterest