Select Page

L’Ajuntament d’Altea va celebrar ahir dijous, 30 de novembre, la sessió plenària corresponent a aquest passat mes, en una activitat resolutòria que va comptar amb un total de vuit punts.

Un dels primers punts en l’ordre del dia va servir per a felicitar als estudiants alteans que han rebut premis extraordinaris per part de la Direcció General de Política Educativa, corresponent al curs 2016-2017, després d’aconseguir uns excel·lents expedients acadèmics. En Educació Primària han rebut aquest guardó Javier León Zorzo del CEIP Garganes i Lara Baltasar Fischer del CEIP Les Rotes. I en l’Educació Secundària Obligatòria també han rebut sengles premis extraordinaris, Marina Carrillo Sala de l’IES Altaia i Isabel Rostoll Moltó de l’IES Bellaguarda.

Tots ells van rebre la felicitació de la Corporació Municipal, i el lliurament d’un premi en metàl·lic de 200 euros per a cada alumne de secundària i de 100 euros per a cadascun de primària. L’edil d’Educació Vicenta Pérez, va voler felicitar públicament a cadascun dels alumnes premiats amb aquest reconeixement, destacant que, “l’èxit depén d’ells i del seu esforç, però també és important destacar el reforç que aconsegueixen en els centres educatius i a casa”, per a acabar fent extensible aquesta felicitació a tots els familiars.

D’altra banda el ple va aprovar amb els vots a favor de Compromís, Psoe, Altea amb Trellat i Cipal, i l’abstenció del PP, l’ampliació de l’encomana de gestió d’algunes tasques de reparació a l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal. Les noves tasques que completaran les que ja desenvolupava la brigada de l’Empresa Pública consisteixen en la execució, reparació i adequació de voreres per a facilitar el trànsit de vianants i assegurar l’accessibilitat.

Per a Roque Ferrer, edil d’Infraestructures, l’objectiu final d’esta ampliació d’encomana és, “ampliar el servei de manteniment i conservació d’edificis municipals i via pública, a obres de nova creació com l’eliminació de barreres arquitectòniques, instal·lació de paviment tàctil per a invidents, ampliacions de les superfícies pavimentades per als vianants. A més esta iniciativa ens va a permetre un estalvi econòmic dels recursos públics, ja que abans s’havia de contractar a empreses externes per no disposar de recursos humans suficients”.

Segons Ferrer, “amb l’aprovació d’este punt de l’ordre del dia anem obtenir una major operativitat i rendibilitat en el servei, perquè esta ampliació ens permetrà configurar grups de treball, dins de la brigada, formats per quadrilles d’obra de tres persones que encapçalen oficials d’obra i complementen peons o una quadrilla dedicada a la senyalització viària o un altra esquadra disseminada formada per diferents oficis com un electricista, un fuster, un fontaner i un transportista amb carnet de grua, serà la nova organització d’esta encomana a l’Empresa Pública, que ens permetrà una major efectivitat”, va concloure el regidor de Infraestructures.

Per la seua banda la Regidora responsable de l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal, Imma Orozco, valorava molt positivament aquesta nova encomana a la PDM, i explicava el que suposa per a la PDM la regularització de les encomanes. “Els informes de l’intervenció municipal confirmen que estem fent una bona gestió en la Pública, aconseguint que passara de la fallida a tindre uns comptes sanejats. La gestió en esta legislatura marca un punt d’inflexió en la gestió de la societat de capital 100% municipal”.

L’edil assenyalava també, que “estos dos anys hem estat centrats en aconseguir regularitzar la situació econòmica de la PDM, en retornar la normalitat i la liquiditat. Ara ens podem centrar encara més en millorar el servei, actualitzar les encomanes desfasades i sentar les bases de processos totalment transparents per a la contractació tant de personal com de serveis”. De fet, explicava per concloure, que “en este moment s’està cobrint les necessitats de personal donant noves oportunitats a través de la bossa d’ocupació creada en col·laboració amb la regidoria Benestar Social i, per primera volta, s’ha fet una licitació oberta per al subministrament de combustible que ha permés generar estalvis”.

Pin It on Pinterest