Select Page

La setmana passada va tenir lloc en el Riu Algar una jornada d’anellament de portes obertes per a donar a conéixer aquesta labor científica i celebrar, així el dia internacional de les aus. A les 9:30h van arribar les persones més matineres, que meravellades van poder presenciar de primera mà l’anellament d’un “blauet”, una au de cridaners colors blau i taronja.

Toni Zaragoza, ornitólogo i anellador expert, fa 27 anys fent el seguiment de les aus del riu Algar, i ha posat en evidència la biodiversitat d’aquest aiguamoll i la seua importància per a moltes espècies d’aus durant la migració. L’edat, la longitud, el pes i la qualitat del greix són algunes de les dades que s’obtenen a través del anellament de cada au i que aportarà informació sobre la seua salut i desplaçaments, entre altres.

La sorpresa de la jornada va arribar amb el mussol real, que rehabilitat després un accident amb una torre d’alta tensió va ser traslladat al riu Algar per a la seua posada en llibertat. Davant de l’atenta mirada dels assistents, Elías Gomis i Toni Mulet, de SEU/Birdlife, van exposar el problema de les línies elèctriques per a moltes aus i el paper dels centres de recuperació de Fauna com el de la Santa Faç a Alacant, a la nostra disposició en el 112 per a la recollida d’animals silvestres ferits.

Aquesta jornada organitzada per la Regidoria de Medi ambient, el Grup Ecologista Xoriguer i Seu/Birdlife, va comptar amb la participació d’un gran nombre de famílies interessades a conéixer la fauna del riu Algar. Beatriz Nomdedéu, va celebrar la rehabilitació i posada en llibertat del mussol real que és la més gran de les rapaces nocturnes europees i va agrair la labor incansable que realitzen Toni Zaragoza, Elía Gomis i Toni Mulet en pro del nostre medi ambient.

Les fotografies han sigut cedides per cortesia de Miguel Ángel Quereda i Vicent Llorens.

Pin It on Pinterest