Select Page

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea, regida per José Luis León Gascón, i el Consell Municipal de Dones han presentat a la ciutadania els quatre bancs violetes per la igualtat amb l’objectiu de promocionar i sensibilitzar a la ciutadania en la necessitat d’aconseguir la igualtat real entre dones i homes. Els bancs són finançats pels fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

El regidor d’Igualtat ha destacat la importància que la ciutadania s’assega a parlar d’igualtat, “aquests bancs tenen una càrrega no sols simbòlica en la defensa de la igualtat, sinó que també mostren el posicionament del municipi contra la violència de gènere. Que dones i homes puguen asseure’s a reflexionar sobre els rols que les unes i els altres tenen assignats en aquesta societat, contribueix a construir una Altea més justa i igualitària, ja que conéixer l’origen de la discriminació que pateixen les dones és el primer pas per a treballar en la seua erradicació”.

Els bancs tenen com a objecte fer públic el compromís de tot el municipi contra qualsevol mena de violència de gènere, en cada banc s’han escrits frases per la igualtat i contra els maltractaments, com: “La igualtat no és una opció, és un dret”, “La igualtat de gènere és un assumpte de totes i tots”, “Altea, municipi tolerància zero contra el maltractament” i “No vull sentir-me valent, vull sentir-me lliure”.

Els bancs recullen el recurs telefònic del 016 i un QR que pròximament facilitarà a les dones informació sobre els recursos comarcals contra la violència de gènere. S’han instal·lat en diferents punts del municipi i a Altea la Vella: en el Centre Cultural Juvenil (situat en l’accés per la Plaça dels Esports) en l’accés al Palau Altea, en la Plaça de Vicenta Ventura (La Comare); a Altea la Vella, està situat al costat del Col·legi Públic

Igualtat espera que aquests bancs es convertisquen en un espai on les dones i els homes es puguen asseure a parlar de feminisme, i per a això el departament planificarà al costat del Consell Municipal de Dones diferents activitats al llarg de l’any.

Pin It on Pinterest