Select Page

El passat dilluns 6 de Novembre l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i la regidora d’educació Vicenta Pérez, acompanyats per la tècnica municipal d’urbanisme, es van desplaçar a Madrid per assistir en el Departament de Costes del Ministeri de Medi ambient a una reunió amb el Sotsdirector General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Ángel Muñoz. Esta reunió està emmarcada dins de les negociacions que l’equip de Govern està tenint amb el Ministeri per a aconseguir l’execució de la segona fase del Front Litoral d’Altea. Esta obra comprén el tram des de l’actual platja de l’Espigó fins enllaçar amb la platja de la Roda, la zona que tots coneixem com l’aparcament del Xarco.

Aquesta reunió havia estat precedida d’una altra la setmana passada amb la Directora Territorial Rosa de los Rios, del Departament de Costes d’Alacant.

L’alcalde d’Altea ens explicava que “esta obra és molt complexa perquè, a més de la part marítima, pretenem remodelar el passeig existent i guanyar tot l’espai de l’actual aparcament per a convertir-lo en una gran zona lúdica i de passeig per a les persones”.

Com ja s’havia fet públic, el Ministeri de Medi Ambient finançarà el pressupost de l’obra marítima i l’Ajuntament d’Altea es farà càrrec de la millora i ampliació del passeig.

En la reunió es va establir un calendari per a la redacció dels projectes i també de possibles dates d’execució de les obres si es complien les previsions. El compromís inicial és que al més de Març de 2018 tant el Ministeri com l’Ajuntament tinguen completada la redacció dels dos projectes. L’Ajuntament, es compromet també a participar públicament el contingut dels dos projectes.

Si els terminis previstos es compleixen, l’estiu del 2018 podrien eixir a licitació les obres per a començar amb elles a finals d’any.

L’alcalde destacava que “és una gran noticia per al nostre poble que les negociacions avancen tan ràpidament, es gratificant comprovar que el Ministeri ha entès que després de tants anys d’esperar la regeneració del nostre front marítim, no era de rebut deixar el projecte incomplet. Agraïsc la complicitat i col·laboració demostrada fins ara per assolir, tant el Ministeri com l’Ajuntament, la finalització d’este projecte tan ambiciós”.  

Pin It on Pinterest