Select Page

Les activitats commemoratives del 9 d’Octubre s’amplien als dies 7 i 8 també amb activitats per a públic infantil a la vesprada de dissabte a partir de les 17:30 a la Plaça de la Pau i un passeig pel municipi el diumenge a la matí; a més de les tradicionals carreres populars. Així ho han donat a conèixer el regidor de Festes i Seguretat Ciutadana, Vicent Ripoll i el també  regidor Pere Barber, responsable d’Esports i Joventut.

Segons els detalls aportats per Ripoll, dissabte a la vesprada, a partir de les 17: 30h a la Plaça de la Pau, Rubén Suárez i Tinna Pla presenten “canta, juga, balla … poesia!” i a posteriori, sobre les 18: 30h s’oferirà berenar i tallers a càrrec de Projectes Educatius. “Hem volgut ampliar les activitats als dies 7 i 8 encara que les principals es duguen a terme el dia 9, dia de la nostra Comunitat Valenciana”, ha explicat l’edil de Festes, qui ha comentat que “és una vesprada perquè els nostres nens comencen a conèixer la nostra cultura i la nostra identitat com a poble “.

Per la seva banda, l’edil d’Esports i Joventut ha indicat que “fins ara només se celebrava la carrera del 9 d’octubre i aquest any s’ha ampliat aquesta celebració per commemorar una data tan especial per als valencians i valencianes”.

Pere Barber ha apuntat que el dia 8 diumenge es durà a terme una passejada pel municipi, conduït per l’historiador alteà Juanvi Martín, que donarà inici al carrer 9 d’Octubre a les 10: 00h i acabarà a Villa Gadea amb un aperitiu per als assistents.

Pel que fa al dia 9 d’octubre, Barber ha revelat que, a més de l’habitual carrera de 10Km, s’ha organitzat una altra de 5Km. Les dues sortiran de la Plaça de l’Ajuntament a les 10: 00h. En finalitzar tindran lloc les carreres per a nens, aproximadament a les 12: 00h. La jornada conclourà amb el lliurament de trofeus, l’actuació del Grup de Danses Tradicionals de Polop i la colla “El Pinyol de Callosa” i un aperitiu, a partir de les 13: 00h.

La inscripció per participar a les carreres es podrà realitzar a través de sportrun.es o abans d’iniciar-se la carrera en la pròpia Plaça de l’Ajuntament.

Tots dos edils han convidat a la població a participar en la celebració del 9 d’octubre i a gaudir de les diferents activitats organitzades des del Consistori.

Pin It on Pinterest