Select Page

Aquest matí al Casal Fester, el regidor de Festes, Vicent Ripoll; el tresorer de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, Toni Domenech i la Reina de Festes del Santíssim Crist de Sagrari, Elena Salvador, han presentat públicament el programa de Festes Majors d’Altea. Un nodrit programa que cobra protagonisme aquest mateix cap de setmana amb diversos dels actes multitudinaris que tindran lloc en els propers dies, com són el Concert de Música Festera de hui divendres 8 de setembre a les 20: 30h a Palau Altea; el Sopar de Càrrecs Festers de dissabte a la nit i la Escenificació de l’arribada de la Imatge del Crist a la Badia d’Altea del proper diumenge dia 10 i la posterior Missa del Rescat a les 18:30h.

“Enguany és un any atípic perquè no hi ha Comissió de Festes, però tenim la satisfacció de tenir a 10 persones que al seu dia es van fer càrrec d’una part de les festes i ells són la Reina i la seua Cort d’Honor”; ha explicat l’edil de Festes, qui ha apuntat que “per primera vegada en la Cort d’Honor s’han integrat xiquets. En aquest cas tres”. L’edil responsable de Festes ha comentat, una vegada més, que si bé els actes lúdics els organitza l’Ajuntament, els religiosos compten amb l’organització i col•laboració de la Confraria del Crist.

Ripoll ha explicat que “a partir d’enguany hi haurà un ceptre oficial que cada any ostentarà la reina de festes i que ha adquirit la Regidoria. Ceptre que es lliura el dia de la Coronació i el lliurament el fa l’alcalde, per això pensem que ha de passar d’unes reines a altres”.

Per la seua banda, el tresorer de la Federació de Moros i Cristians ha estat l’encarregat d’enumerar els principals actes que tindran lloc des de hui mateix fins al proper 30 de setembre. Quant als actes propis de Moros i Cristians, Domenech ha ressaltat per la seua esplendor la Presentació de Vestits i Coronació de la Reina que tindrà lloc el dissabte dia 16 a les 20:30h al Palau dels Esports; les dianes mora i cristiana i les entrades, la Cristiana el dissabte 23 i la Mora el dilluns 25, ambdues a les 20h. A més, Toni Domenech ha esmentat les solemnes misses que es celebraran aquestos dies de festes, com són la Missa en honor al Santíssim Crist del Sagrari de diumenge dia 24 de setembre a les 12h al Temple Parroquial de la Mare de Déu del Consol; la Missa en honor a Sant Blai, de dilluns a les 11.30h a la mateixa Església Parroquial i la Missa de Difunts de dimarts; així com la solemne processó de diumenge.

Per a Elena Salvador, Reina del Santíssim Crist del Sagrari 2017, l’acte més important és la Presentació de Vestits de Moros i Cristians i Coronació de la Reina perquè, com ha explicat, “crec que és un acte que reflecteix com seran les festes . En aquest acte participem tots i és molt bonic i emocionant”. “Les festes per a mi són molt importants, des de xicotet que estic participant en elles, he ostentat diversos càrrecs i enguany per sort sóc la reina”; ha conclòs una il•lusionada Elena Salvador.
El regidor de Festes, Vicent Ripoll ha tancat la compareixença pública agraint les col•laboracions rebudes, com és el patrocini de la mascletà del dia del Crist sufragada per la Comissió del 2016 i desvetllant alguns detalls puntuals com que per primera vegada els focs artificials seran a càrrec d’una dona, Reyes Martí, procedent de Borriana.

Ripoll ha desitjat als alteans que gaudisquen de les festes i ha demanat a la ciutadania que faja costat als festers. Ha conclòs recordant que el proper dimarts 12 tindrà lloc la reunió informativa per a conformar la Comissió del 2018 per cinquens del 2002, 2010, 1963 i 1983.

Pin It on Pinterest