Select Page

Alcalde i Rector de la UMH demostren la bona relació existent entre ambdues institucions, parlen de millores al campus de Belles Arts a Altea i detallen l’inici del curs marcat per la finalització d’un nou edifici de 1.612 m2 i 2,7 milions de inversió.

El matí d’avui ha estat marcat pel protagonisme que la Universitat Miguel Hernández, a través de la seua ràdio, ha volgut donar a Altea i les seues festes al matí en què donen inici oficialment, coincidint amb l’inici del curs acadèmic. Fins i tot Altea s’han desplaçat el rector de la UMH, Juan José Ruiz i el vicerector d’Estudiants, Coordinació i Comunicació, José Juan López, als quals Diego Zaragozí, alcalde d’Altea, ha rebut per primera vegada esta legislatura.

En el transcurs de la visita, Zaragozí ha recordat l’excel·lent relació que sempre ha tingut el Consistori amb la UMH, en este cas a través del Rector i totes les persones que treballen al Campus d’Altea.

El primer edil alteà s´ha referit a la multitud d´activitats que s´han desenvolupat conjuntament i ha destacat la importància que ha tingut i té la implantació del Campus de la UMH a Altea. “Este campus ha enriquit el nostre poble mitjançant activitats i tots els alumnes i professors que hi han passat”. Ha comentat Diego Zaragozí, que ha donat la benvinguda a Altea, una vegada més, al Rector de la UMH i Vicerector d’Estudiants i Coordinació.

Per la seua banda, el Rector qualificava de “entranyable” i “propera” la relació d’Altea amb la UMH. Juan José Ruiz ha apuntat que “esta setmana han iniciat les classes, coincidint amb les Festes Patronals d’Altea. Este poble és bressol d’artistes i idoni per al Grau en Belles Arts que té la UMH i també dos màsters: el màster d’Estudis Culturals i el de Arts Visuals; un projecte de recerca en art i la càtedra Anneta Nicoli que impulsa nombroses activitats”.

“Hem iniciat el curs amb un total d’uns 500 estudiants al campus”; ha revelat el Rector, que ha declarat que “el curs ve marcat per la finalització de les obres del nou edifici, l´edifici Mascarat, que té una superfície de 1.612 metres quadrats en dos plantes i una inversió de 2,7 milions d´euros”. Este edifici albergarà un centre de recerca en arts i mitjançant tallers, exposicions i activitats que esperem contribuïsca a dinamitzar la vida cultural a la zona”. Aula d’idiomes, saló d’actes i una residència reduïda per a convidats completen la construcció.

Juan José Ruiz s’ha referit a l’estreta relació que manté la Universitat amb el panorama empresarial del municipi a través del seu parc científic i programes com “Altea Emprende”, del qual ja han sorgit més de 50 projectes i se n’han repartit 20.000€ en xicotets premis; a més dels convenis de pràctiques que la UMH manté amb 50 entitats a Altea i dels quals més de 1.000 estudiants ja se n’han beneficiat”.

El Rector ha conclòs anunciant que la UMH ha posat en marxa un nou projecte “Vida UMH” amb un ampli ventall d’activitats extracurriculars o competències transversals per a tota la comunitat educativa amb tallers o fins i tot tasts. Al campus d’Altea s’inclou un tast de cafè, un taller de ceràmica i diferents concerts acústics que es faran al mateix campus.

A la cita han estat presents diversos dels regidors de la Corporació Municipal, entre ells la regidora de Comunicació, Anna Lanuza; la regidora d’Educació, Xelo González; el regidor de Serveis Jurídics, Rafael Ramón i l’edil del grup municipal popular Silvia Pérez.

Després de l’atenció a mitjans, el Rector ha sigut convidat a signar al Llibre d’Honor de la ciutat i posteriorment, Juan José Ruiz i Diego Zaragozí han participat al programa de ràdio que la UMH ha emès d’11 a 13:00h des de la Plaça de l’Ajuntament d’Altea.

Pin It on Pinterest