Select Page

Les dades d’ocupació hotelera han estat molt positives durant aquest mes de juliol. A diferència d’altres localitats, Altea ha augmentat el seu percentatge d’ocupació. Segons fonts d’HOSBEC i les dades aportades pels hotels de la localitat, l’ocupació mitjana a la primera quinzena va ser del 92,10% (89,80% el 2016) i en la segona quinzena del mes de juliol del 94,33% (92,80% el 2016) liderant, en aquest segon període, el rànquing d’ocupació de poblacions de la Costa Blanca (Altea 94,33%, Finestrat 93,60%, l’Alfàs del Pi 86,19%, Calp 85,54% i Alacant sud 83,62%).

La Regidora de Turisme, Anna Alvado, es mostrava molt satisfeta en conèixer aquestes xifres i manifestava que és fruit del treball de promoció realitzat pel Departament Municipal de Turisme durant tot l’any. ”No només no hem baixat, com han fet la majoria de municipis de la Costa Blanca, sinó que a més hem augmentat l’ocupació en una mica més de 2 punts, tant en el turisme nacional, com en l’internacional.

Quant a les dades de la Tourist Info Altea, les atencions als usuaris s’han incrementat en un 40% respecte al juliol del 2016, havent atès només en aquest mes, a 1.203 persones de nacionalitat espanyola i a 1.740 persones de nacionalitat estrangera. Les procedències més destacades són, igual que l’any passat, Comunitat Valenciana (13% més que el 2016), Madrid (37% més que el 2016) i les dues Castelles. Pel que fa a la nacionalitat estrangera destaquen França (39% més que el 2016), Regne Unit (78% més que el 2016) i Noruega.

També cal tenir en compte les atencions al Punt d’Informació Turística situat a la Plaça de l’Església, amb un total de 2.786 persones ateses, el que, segons l’edil, ”evidencia la necessitat d’ubicar aquest punt d’atenció turística a temporada alta”.

A més, enguany s’ha ampliat el servei de les visites guiades, oferint, a més de la visita a Altea la Vella i la del poble antic d’Altea, la ruta del Camí Reial. El total d’assistents al mes de juliol ha estat de 257, i cal destacar l’increment d’un 15% en les visites al nucli antic d’Altea.

Davant aquestes dades, Alvado agraïa l’esforç de totes les persones que treballen al Departament de Turisme, ”gràcies a elles i ells aquestes xifres són una realitat”, destacava l’edil.

 

Pin It on Pinterest