Select Page

La passada setmana Tècnics de la Unió de Llauradors van informar sobre la detecció del bacteri i les actuacions a seguir en aquesta reunió informativa sobre la Xylella convocada per la Regidoria d’Agricultura. La ‘Xylella fastidiosa’ és un bacteri amb un rang de plantes hostatgeres molt ampli, i que pot produir greus danys en cultius com ara els cítrics, la vinya, l’olivera i algunes espècies del gènere Prunus, així com en nombroses espècies ornamentals i forestals. Aquest bacteri provoca un decaïment ràpid i generalitzat de la planta, produint-se, en els casos més greus, la seca de fulles i branques, i finalment la mort de tota la planta.

Des de la Conselleria d’Agricultura s’informa que s’han intensificat les prospeccions després de la primera detecció del bacteri ‘Xylella fastidiosa’ en una plantació d’ametllers del municipi de Guadalest. Continuen amb el desenvolupament del Pla de Contingència, realitzant tasques intenses de prospecció, mostreig i trampeig en una zona de 100 metres al voltant del focus a Guadalest, el que suposa una superfície de més de set hectàrees. Es manté l’àrea de vigilància en un radi de 10 quilòmetres en compliment de la normativa europea (Decisió 2015/789 i les seues modificacions).

La Conselleria d’Agricultura ha habilitat un servei gratuït telefònic a través del número 900 532 000 en el qual es podran realitzar consultes i una adreça de correu electrònic: xylella@gva.es

Beatriu Nomdedeu, regidora d’Agricultura, destaca la importància de dur a terme bones pràctiques agràries amb la finalitat de disminuir les possibilitats de contagi.

 

Pin It on Pinterest