Select Page

Martín Forés planteja un cartell iconogràfic amb una història que homenatja els membres de la confraria.

El professor Joan Borja recita un poema compost de monosíl·labs simulant una disparada pirotècnica.

Ricardo Caballer va assegurar que ‘’el Castell serà de nou una eclosió de llum i color que farà tremolar el litoral alteà’’.

 

El passat dissabte va tenir lloc la presentació del cartell i del text poètic del Castell de l’Olla 2017. El dissenyador, il·lustrador i artista multidisciplinar Martín Forés (Llombai 1964) va instar els assistents a la presentació a imaginar-se una història de fa 31 anys quan una balena va irrompre a l’Olla d’Altea atreta pels focs artificials. “Aquesta és la força del Castell de l’Olla, que el que el coneix s’enamora d’ell i assisteix assíduament cada any “, va sentenciar l’artista. La sorpresa de l’acte va venir amb l’actuació en directe del grup Dirty Games, el vocalista és David Forés, fill de l’artista, que a ritme de hip hop va cantar una peça dedicada a l’esforç dels confrares per mantenir aquesta tradició piro aquàtica tot i les dificultats econòmiques.

De la mateixa manera el professor de la Universitat d’Alacant i director de la Càtedra Enric Valor, Joan Borja (Altea 1968), va llegir el text poètic basat en una al·legoria de l’amor que produeix gaudir del Castell de l’Olla amb una estructura generalitzada de monosíl·labs que va donar lloc a una harmònica eufonia davant la expectació del públic.

D’altra banda, el president de la Confraria Castell de l’Olla, José Pérez ‘’El Picarraco’’ va agrair als patrocinadors públics i privats l’esforç d’aquest any i va recordar que la festa del foc de l’Olla d’Altea perilla sense la implicació econòmica de molts que es veuen beneficiats per les 50.000 persones que es donen cita aquesta nit i els va comminar a donar suport al sosteniment de la festa.

L’alcalde d’Altea, Jaume Linares, va agrair a la confraria ‘’el seu treball els 365 dies l’any perquè tots els alteans i alteanes i quants ens visiten gaudisquen d’aquest meravellós castell únic a la Mediterrània’’. L’alcalde també va alabar els autors del cartell i text poètic. ‘’El Castell de l’Olla és un referent de l’estiu alteà, afirmava l’alcalde, tenim el millor escenari per oferir un excepcional espectacle als milers de visitants que assisteixen al Castell, este racó de la Platja de l’Olla és un indret tan bell com màgic, que encisa a tots els que el coneixem’’. Jaume Llinares va concloure la seua intervenció assegurant el compromís de l’Ajuntament d’Altea ‘’per seguir col·laborant en el futur del Castell com un dels principals patrocinadors d’este espectacle’’.

Pin It on Pinterest