Select Page

Ahir tenia lloc a la Casa de Cultura la presentació per part de l’Ajuntament d’Altea de la seua Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI Altea 2023). Per aquest motiu es va organitzar una jornada informativa i de participació ciutadana per exposar l’estratègia DUSI i amb l’objectiu que la ciutadania en general, teixit empresarial i associacions, entre d’altres, definiren els aspectes que cal millorar del municipi per tal de construir entre tots l’Altea del futur. Aquest Pla Municipal serà presentat en la Tercera Convocatòria DUSI del Ministeri d’Hisenda prevista per als propers mesos, a més d’optar per altres fons complementaris a nivell regional, nacional i europeu, de manera que totes les actuacions plantejades i triades per l’Ajuntament i la ciutadania resulten finançades.
L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, donava la benvinguda a tots els assistents a la jornada i destacava la importància del projecte DUSI a través del qual es pretén plantejar el desenvolupament urbà d’Altea amb un pla d’acció global fins a 2023. Com manifestava l’alcalde ‘’l’aprovació d’un projecte de l’envergadura de l’Estratègia DUSI i el Pla d’Acció Global Altea 2023 suposaria l’accés del municipi a un ventall d’innombrables possibilitats i una eina de gran valor perquè tota la localitat adquirisca un exhaustiu coneixement de primera mà dels reptes als quals s’enfronten les diverses àrees del municipi, i quins són els mecanismes necessaris per abordar-los de forma sostenible, pensant no només en les generacions actuals, sinó també en les futures’’.

Pere Lloret, Regidor d’Hisenda i responsable polític del projecte, es mostrava molt satisfet per la posada en marxa d’estes jornades de participació ciutadana, ‘’suposen el primer pas de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat i són la primera experiència de participació ciutadana que es realitza a Altea’’.

Lloret també detallava els quatre objectius necessaris per a accedir al pla d’ajudes com: “millorar l’accés, ús i qualitat de les noves tecnologies de la informació i comunicació; facilitar la transició a una economia de baix nivell d’emissió de carboni i de gasos d’efecte hivernacle; conservar i protegir el medi ambient, i promoure l’eficiència dels recursos; i el quart i últim objectiu, i potser el que té major pes dins del projecte, és el de promoure la inclusió social i la lluita contra pobresa i zones deprimides del nostre poble”.

Segons Lloret, “si el projecte no progressa en aquestos quatre punts, l’estratègia DUSI que puguem plantejar no tindrà el suport d’Europa, i per tant no tindrà finançament. No val qualsevol estratègia ni qualsevol imatge, el desenvolupament urbà ha de progressar en els objectius que marca la Unió Europea”.

El regidor ha anunciat que el pròxim mes de setembre tindrà lloc una segona jornada de participació ciutadana, ‘’a la qual està convidada tota la ciutadania, teixit empresarial, associacions, comerços, hotels, restaurants, col·legis, tècnics municipals, grups polítics, etc., l’opinió de tots és fonamental per seguir amb el treball que hui hem iniciat a través del qual es pretén definir l’Altea del futur’’.

A més, al web municipal de Participació Ciutadana (www.alteaparticipa.es) s’ha obert una enquesta perquè totes les persones puguen participar en aquest projecte per definir l’Altea del futur.

Pin It on Pinterest