Select Page

Este divendres, 16 de juny, a les 20 hores, s’inaugurarà a la Fundació Frax l’exposició retrospectiva ‘’Juan Navarro Ramón. El llenguatge dels colors’’. El regidor de Cultura, Diego Zaragozí, ha presentat esta activitat que és resultat dels contactes que l’Ajuntament d’Altea manté amb la Fundació Frax, i que van originar la mostra d’Eberhard Schlotter que va albergar la Fundació el passat mes de febrer.

L’Ajuntament d’Altea i la Fundació Frax tornen a col·laborar ara en esta nova exposició de Navarro Ramón, ‘’l’artista més important nascut a Altea’’, com el definia el propi regidor. La mostra, que es podrà visitar fins el 17 de setembre, recull obra de la família del pintor, de l’Ajuntament d’Altea i de col·leccions particulars.

Esta exposició s’emmarca dins dels actes del 4t Centenari d’Altea, en aquest sentit el regidor afegia, ”ens fa molta il·lusió poder dedicar enguany una gran retrospectiva de l’autor local, Juan Navarro Ramón”. ”Pensem que seria molt important realitzar aquesta exposició perquè, a banda de ser el pintor més destacat que tenim nascut a Altea, és un autor del qual l’Ajuntament compta amb un fons important, gràcies a les donacions que l’autor va fer en vida. Aquest fons pictòric municipal s’ha posat a disposició de la Fundació Frax, que ha triat 6 de les obres ”, explicava Zaragozí.

 

Biografia Juan Navarro Ramón

1903 Neix a Altea (Alacant).

1906 Es trasllada amb els seus pares a València.

1917 Inicia estudis de Magisteri i assisteix a les classes nocturnes de dibuix a l’escola d’Arts i Oficis.

1923 Comença els seus estudis d’art a l’Escola de Sant Carles.

1925 Es trasllada a Madrid i assisteix com alumne lliure a l’Escola de San Fernando i al Cercle de Belles Arts.

1928 Es casa i fixa la seva residència a Barcelona.

1934 Primer viatge a París.

1936 Quan torna a Barcelona es produeix el cop militar, viatja a València on s’integra en l’Aliança d’Intel·lectuals. Poc després es trasllada amb la seva dona a Cotlliure en la retirada de Catalunya i d’allí una altra vegada a París, convidat a participar en el Pavelló de la República de 1937.

1937 Exposició Internacional de París. Pavelló de la República Espanyola. Exposició d’Arts Plàstiques del Ministeri d’Instrucció Pública a Barcelona. Se li concedeix el primer premi de pintura.

1939 Es trasllada a França per una curta temporada.

1940 Exposa al Palau de la Loge-Mairie de Perpignan (França).

1941 Torna a Espanya.

1949 Estada a París de diversos mesos, que repeteix fins a l’any 1962.

1956 Viatge a l’Argentina, on realitza exposicions a Buenos Aires, Rosario i Santa Fe.

1959 Viatges a Alemanya i Bèlgica.

1965 Viatge a Londres. A partir d’aquesta data alterna temporades entre Madrid, Barcelona i Altea.

1979 S’estableix a Sitges.

1989 El 6 de juny mor a Sitges, Barcelona.

 

Pin It on Pinterest