Select Page

L’últim Consell de Medi Ambient va comptar amb la presència del director del Parc Natural de Serra Gelada, José Ramón Viejo i amb el gerent de l’Associació de Municipis Forestals de la Comunitat València, Fernando Pradells. El Parc Natural de la Serra Gelada i el seu entorn litoral és un dels més singulars de la Comunitat Valenciana en ser el primer parc marítim terrestre d’aquesta Comunitat. Compta amb una superfície total protegida de 5.564 ha (d’elles, 4.920 ha corresponen al mitjà marí) i dins de les seues aigües podem trobar algunes de les zones submarines més interessants i sorprenents de tot el Mediterrani peninsular, destacant les extenses prades de la fanerògama marina protegida coneguda localment com Alguers (Posidònia oceànica) i fons rocosos, com els de una excepcional diversitat biològica.

Per tot açò, José Ramón Viejo, nomenat recentment director del Parc Natural de Serra Gelada i del Penyal d’Ifac, posa de manifest la importància de dur a terme una gestió eficient dels espais naturals. En aquest sentit va parlar sobre el desenvolupament del projecte de vigilància marina i litoral a través de la col•laboració entre entitats locals, administracions autonòmiques i altres organismes. Viejo es va reafirmar en la necessitat de la cooperació per a assegurar l’èxit d’aquest projecte i el resultat del qual recaurà en la millora de la qualitat ambiental del Parc Natural.

Des de l’Associació de Municipis Forestals, AMUFOR, Fernando Pradells va abordar la situació actual dels terrenys forestals i les perspectives de futur. L’Associació és una agrupació d’entitats locals situades a la Comunitat Valenciana i que posseeixen terrenys forestals en el seu àmbit. Va nàixer per la preocupació en la conservació i gestió sostenible dels recursos naturals renovables. Altea forma part de l’Associació des de l’any 2016 per la necessitat de participar en aqueixa gestió d’una manera proactiva, que persegueix l’augment de la qualitat dels nostres ecosistemes.

Beatriu Nomdedeu, regidora de Medi ambient, va ser l’encarregada de clausurar el Consell, ratificant el compromís i esforç que, per part de l’Ajuntament d’Altea, es va a realitzar per a posar en funcionament el projecte de vigilància marina i agraint la participació, tant als dos ponents, com a les persones que assisteixen de forma altruista, fomentat i creant una efectiva cultura participativa.

Pin It on Pinterest