Select Page

L’Ajuntament d’Altea, en previsió de la proximitat de l’estiu, executarà una obra provisional a la carretera de la costa que uneix Altea i l’Albir i al mes de setembre es començaran les obres definitives, així ho han explicat l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el regidor d’Infraestructures, Roque Ferrer.

Roque Ferrer ha donat els detalls d’estes obres provisionals que ‘’habilitaran dos carrils i el pas de vianants amb l’objectiu de no condicionar el trànsit rodat del municipi durant l’època estival. A més, l’obra provisional prevé l’ampliació del vial existent i de l’espai per als vianants i l’aspecte de la zona serà com el d’una obra acabada’’. Al mes de setembre començaran les obres definitives mitjançant les quals es finalitzarà la protecció amb un mur conformat per daus de formigó, una vorera més ampla d’uns 160 cm que la preexistent, de 30 cm.

Segons l’alcalde, ‘’s’han planificat les obres tenint en compte que la seua execució no implicara problemes amb el trànsit, ni inconvenients per als ciutadans ni el turisme’’. Al respecte, des del Consistori alteà no es considera idoni accelerar l’obra ‘’per tal de no crear inconvenients per a la ciutadania ni mala imatge per al nostre turisme, sobretot en temporada alta’’.

L’alcalde ha explicat la situació en la qual es troba l’Ajuntament d’Altea, que està estudiant la possibilitat d’accedir a línees d’ajuda de Diputació; però ‘’la subvenció de Diputació menyscabaria la que hi havia per a obres financerament sostenibles de la qual disposa l’Ajuntament. Si es destina a obres de reparació del temporal, no les tindrem per a altres actuacions’’.

En este sentit, Jaume Llinares ha assegurat que ‘’a hores d’ara totes les obres de reparació de desperfectes de temporal han sigut executades amb fons de l’Ajuntament’’. I ha afegit que ‘’Altea és dels pocs pobles que ha executat totes les obres dels danys causats pel temporal, a l’espera de començar la de la carretera d’Altea-Albir’’. A més, l’alcalde ha lamentat que ‘’ni Diputació, ni Conselleria ni Govern Central han habilitat cap subvenció per a portar a terme estes obres’’.

Roque Ferrer ha recordat la cronologia de les actuacions a la carretera que uneix Altea i l’Albir per la costa motivades pel temporal. Així ha explicat que: ‘’després del temporal que va patir Altea a finals del passat mes de gener, una de les zones afectades va ser esta carretera. Des de l’Ajuntament d’Altea es van iniciar unes obres d’emergència per contenir el vial provisionalment. Seguidament, es va encarregar la redacció del projecte per a poder licitar l’obra definitiva, que ha tingut una durada de dos mesos. Una vegada el projecte finalitzat, fa unes setmanes es va iniciar el procés de contractació per urgència, que implica respecte a una tramitació ordinària una reducció del termini en dos setmanes. Però com que les bases de la subvenció que pretén llançar la Diputació per a finançar estes obres estableixen un article que condicionen totes aquelles actuacions que no hagen sigut executades/licitades, com és este cas de la carretera de l’Albir, al ser executades per la pròpia Diputació, estem valorant amb esta si convé més seguir el procediment actualment obert per l’Ajuntament d’Altea i finalitzar-lo o que la Diputació assumisca el procés, com tipifica en les bases de la subvenció per a esta finalitat’’.

 

Pin It on Pinterest