Select Page

“Este es el segundo acontecimiento más importante de la reciente historia de Altea, después de que a principios de los 80 se decidiera la rehabilitación integral del casco antiguo”. No són paraules meues –però les subscric- les va dir l’alcalde d’Altea l’any 2005.

Va ser el mateix alcalde que als anys noranta del segle passat va encarregar el concurs per decidir el projecte del Front Litoral.

Ha passat massa temps i molts desenganys, projectes i pressupostos que s’han demostrat inviables, rodes de premsa i visites d’alts càrrecs, inicis d’obra frustrats, governs de tots els colors…

Tot plegat quasi trenta anys de perseverar.

Massa temps fa també que Altea va perdre la seua platja més important als anys 70.

Ha costat molts anys i esforç –humà i econòmic- però finalment el nostre poble recuperarà la seua platja i gaudirà d’un nou passeig pensat per a les persones, residents i turistes.

La pandèmia i el complicat sistema de licitació d’una obra d’esta envergadura, ha allargat més del degut el procés, però superada la fase de fiscalització i contractació –esta setmana passada s’han signat els contractes que faltaven- l’empresa adjudicatària està ja en disposició d’iniciar les obres, la data prevista és el 17 de maig.

Recupere les paraules inicials i torne a remarcar que estem davant d’una obra transcendental pel futur del nostre poble, i crec, que tan important com va ser la decisió de restringir la circulació de vehicles i protegir el poble antic, ho serà la regeneració del front marítim.

Som conscients que les obres provocaran molèsties i sorolls, i que haurem de tindre paciència, però hem d’estar convençuts que el resultat pagarà la pena.
 Afrontem una temporada turística complicada per la situació sanitària que vivim i ens fem càrrec que els comerços i veïns de la zona patiran directament els efectes de l’obra, però com a compensació ells seran els beneficiaris més directes de la inversió feta i tindran el retorn més immediat.

Com sabeu entre les moltes dificultats de l’execució de l’obra ens preocupa especialment reduir la seua afecció a l’activitat hostalera i turística, estem coordinant el calendari i vos puc dir que una de les condicions és que les obres, en la zona de les terrasses, comencen passada l’estiu.

Seran 12 mesos de treballs, no serà fàcil, però el pròxim estiu gaudirem de la nova platja i passeig acabats.

Altea, actualment és una marca de destí turístic diferenciat i de qualitat, reconeguda internacionalment. La nostra proposta ha de ser millorar precisament en qualitat i no en quantitat.

Integració paisatgística, ambiental i qualitat de vida, eixos són els objectius més remarcables d’este projecte. Està pensat pels que ens visiten, però sobretot pels que vivim ací.

Este projecte marcarà una fita en el nostre poble, ens oferirà recursos per afrontar el futur amb confiança.

Tenim una icona reconeguda a tot arreu, que és el nostre poble antic. A partir d’ara, amb la regeneració del nostre paisatge marítim, en tindrem dues.

Hem d’estar ben agraïts a totes les corporacions anteriors que no han defallit, i que ara veuran, amb nosaltres, les obres acabades.

Vos recorde que podeu vorer un vídeo animat del projecte a Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=grClHhifDtg&t=4s

Jaume Llinares Cortés

Pin It on Pinterest