Select Page

La regidora d’Urbanisme assisteix, junt al regidor d’Infraestructures, a l’acte de signatura amb la consellera.

La regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, i el regidor d’Infraestructures, Roque Ferrer, han assistit a València a la signatura del conveni impulsat per la Direcció General de Vivenda per tal de potenciar la rehabilitació i crear una xarxa d’oficines d’informació (OIR).

A través d’esta xarxa, explica Orozco “treballarem conjuntament per a dinamitzar la rehabilitació edificatòria, la regeneració i la renovació urbana i des de l’Ajuntament informarem la ciutadania i els professionals de totes les possibilitats que tenen en esta matèria. A banda de la millora en la imatge d’Altea, formant part d’esta xarxa materialitzem la nostra aposta per la rehabilitació com a reactivadora del sector de la construcció en el nostre poble”.

A la signatura del conveni, s’uneix el fet que “estem treballant també, com ja vam anunciar, en l’elaboració d’un ARRU (Àrea de Renovació i Regeneració Urbana) que ens permeta accedir a la subvenció que amb esta finalitat es destina tant a particulars com a ajuntaments i signar este conveni, amb els compromisos que implica, ens pot ajudar en este treball”.

Roque Ferrer agraïa a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, ‘’la posada en marxa d’esta ferramenta a la nostra disposició per a millorar la vida de les persones tant en l’àmbit públic com en el privat”.

A través d’estos convenis, senyalava en l’acte la consellera Maria José Salvador, “es crea l’instrument per a coordinar accions de polítiques conjuntes. Els ajuntaments col·laboraran en el procés participatiu de l’Estratègia Valenciana per la Regeneració Urbana i distribuiran informació i, a canvi, els tècnics rebran formació i podran participar en l’elaboració de normes d’acord amb la seua experiència local”.

A l’acte, que coincidia amb la publicació en el DOGV de les bases reguladores del Programa de Foment de la Rehabilitació Edificatòria (DOGV Núm 8030), van assistir 80 representants de diferents municipis valencians que s’han adherit a la xarxa, tot i que es preveu que altres ho facen pròximament.

 

 

Pin It on Pinterest