Select Page

Els alcaldes d’Altea, l’Alfàs del Pi, Benissa, Polop de la Marina, Relleu i El Verger sol·liciten a la ministra que la Seguretat Social no obligue a assumir a les empreses interessades en donar continuïtat als serveis socials, el deute de 6 milions que Emaús ha contret amb esta administració.

 L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, s’ha reunit este matí amb els alcaldes dels municipis de la Marina Baixa i Alta que compten amb serveis prestats per l’organització Emaús, per signar un document dirigit a la ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, sol·licitant ‘’la seua protecció i defensa dels drets dels més vulnerables, de tots els usuaris i dels treballadors d’Emaús en relació al deute de 6 milions d’euros contret per Emaús amb esta administració’’.

Han assistit a l’encontre l’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicent Arques; l’alcalde de Benissa, Abel Cardona; l’alcalde de Polop de la Marina, Gabriel Fernández; l’alcalde de Relleu, Santiago Cantó i l’alcalde de El Verger, Joaquín Moll; així com Verónica López, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament d’Altea i directora general de Justícia. Ha excusat la seua assistència l’alcalde de Calp, César Sánchez que també donarà suport al contingut del document, com ha afirmat Jaume Llinares.

Tots ells, a més de l’alcalde d’Altea, han signat la carta destinada a la ministra responsable de la Seguretat Social, Fátima Báñez, a la que sol·liciten que: ‘’La Seguretat Social no obligue a assumir a les empreses interessades en donar continuïtat als serveis socials, el deute de 6 milions d’euros contret per Emaús amb aquesta administració’’. Aquesta condició faria viable que altres empreses pugueren fer-se càrrec de la gestió dels centres i la continuïtat dels serveis que presten i facilitaria l’adjudicació del concurs de creditors per evitar l’ERE dels treballadors.

Jaume Llinares ha explicat que ‘’este acte s’ha pensat per donar unitat i coherència a les mesures que estem demandant i que siga viable la continuïtat dels serveis que presta Emaús a les nostres comarques. És una responsabilitat compartida i per això estem tots els alcaldes’’. ‘’La intenció, afegia Llinares, és buscar la unió de tots els alcaldes i partits polítics que comptem amb centres a la comarca, ací estem representats Compromís, PSPV-PSOE i PP, i tractarem de fer-ho també amb els companys d’altres partits polítics com Podemos/Podem i Ciudadanos’’.

La intenció és entregar este dijous en mà, i de forma consensuada amb tots els partits polítics, este document a la ministra Báñez al Congrés dels Diputats. ‘’D’esta forma serà més fàcil que siga atesa per la ministra i amb eixe gest trobar les condicions perquè es done continuïtat al servei d’Emaús’’, assenyalava Llinares.

Prèviament a l’encontre de hui, els alcaldes també s’han reunit amb els treballadors d’Emaús concentrats a la plaça de l’Ajuntament per mostrar-los el suport de totes les localitats on esta organització presta serveis.

 

Pin It on Pinterest