Select Page

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altea ha presentat la programació d’activitats que s’han organitzat per a la Setmana Santa. Anna Alvado, regidora de l’àrea, ha explicat que s’ha editat un fullet informatiu amb tota la informació detallada de cada activitat. El fullet, que ja es troba a disposició de la ciutadania i visitants, recull tota la programació turística, cultural i d’oci que s’ha organitzat des de l’Ajuntament d’Altea per a estes dates.

En la programació destaquen les rutes guiades, organitzades per la Regidoria de Turisme, que tindran lloc els dies 11, 12, 13, 15 i 16 d’abril. El dia 11 a les 9.30 hores es realitzarà senderisme pel riu Algar; el dies 12 (a les 18 hores) i 13 (a les 11 hores) tindrà lloc la tradicional ruta ‘’Coneix Altea!’’, una visita guiada a la zona del Poble Antic, que és una de les activitats més demandades pels visitants. El dia 15 (a les 9.30 hores) serà el torn per a la ruta senderista a Altea la Vella i, finalment, el dia 16 (a les 9.30 hores) es realitzarà una ruta pel Camí Reial. Estes dos últimes rutes i la del riu Algar estan vinculades al projecte ‘’Camins d’Altea’’, de senyalització de les partides rurals, que s’està promocionant des de la regidoria. L’eixida de totes les rutes serà a l’Oficina de Turisme, al carrer Sant Pere.

El fullet també inclou la programació de la Ruta de les Ermites, el cicle de música a les ermites d’Altea, que tindrà lloc del 6 al 15 d’abril, i que s’ha convertit en una de les activitats imprescindibles de la Setmana Santa alteana.

L’artesania contemporània també té un lloc destacat a la programació d’estes dates. Des de fa uns anys La Mostra d’Artesania d’Altea, situada a la plaça de l’Església, és una activitat destacada durant estos dies. Enguany la Mostra romandrà a la plaça de l’Església del 12 al 16 d’abril, en horari de 12 a 22 hores. Anna Alvado ha presentat esta activitat juntament amb Martha Williams, presidenta d’UNART, la Unión de Artesanos de Altea, i el tresorer de l’associació, José Mataix. Williams ha fet referència al renom de la Mostra a la resta d’Espanya i ha destacat la importància de la col•laboració entre UNART i l’Ajuntament, ‘’que és essencial per a l’èxit de l’activitat’’.

Alvado ha anunciat, com a novetat enguany, un punt de informació turística que estarà situat a la plaça de l’Església del 12 al 16 d’abril, en horari de 12 a 14 i de 17 a 22 hores. L’estand d’este punt informatiu serà igual als de La Mostra d’Artesania, per tal de mantenir la uniformitat en la imatge de la zona. A més, l’Oficina de Turisme del carrer Sant Pere estarà oberta en l’horari habitual de 10 a 14 hores els dies 9, 14 i 16 d’abril. Del 10 al 13 d’abril i el dia 15 del mes estarà oberta de 10 a 14 i de 16:30 a 19hores.

Tenen presència també al fullet les representacions religioses com l’obra teatral La Passió i l’escenificació d’imatges del Via Crucis (Dijous Sant a partir de les 24 hores), tot a càrrec del grup de teatre local, Pla i Revés. La Passió tindrà lloc els dies 1 i 2 d’abril a Palau Altea. Amb l’afegit que enguany, per primera vegada en 38 anys, la versió del diumenge, dia 2, serà en castellà, amb l’objectiu de fer arribar esta tradicional obra sacra a un major nombre de públic. El dissabte es representarà en valencià com s’ha fet tradicionalment.

cuadriptico semana santa altea 2017

Pin It on Pinterest