Select Page

Del 24 de març al 9 d’abril Altea acull l’activitat culinària ‘’Horta de Primavera’’, una segona edició de les rutes gastronòmiques que ha organitzat la Regidoria de Comerç que van encetar les jornades dedicades al plat de calent que van comptar amb gran èxit d’afluència de públic.

En esta ocasió la protagonista de la ruta és l’horta alteana i els seus productes de temporada, concretament la fava. Com ha explicat, Anna Alvado, la regidora de l’àrea, ‘’la Història no es llig només als documents. També les hortes són un llibre on els nostres avantpassats han anat construint el paisatge agrícola i seleccionant les seues varietats de fruites i verdures. Taronges, tomaques, faves, cebes… formen part del nostre rebost alteà des de segles. Esta ruta de la tapa està dedicada a la fava, com a producte obligatori, i a la imaginació dels cuiners, que ens faran assaborir el millor de la terra i del mercat’’.

Els restaurants participants són: Can Tapets del Port, Racó de Toni, Cafeteria L’Interdit, Bodegó de Pepe, Tapería Ca Pere, La Picaeta de Lola, Canyes and coffee, El Gallet i Casa Vital. El preu de les tapes serà de 3 € amb la beguda inclosa.  

També hi haurà premis als ruters: 3 premis de 100 euros, que podran ser utilitzats en botigues i restaurants d’Altea, en col·laboració amb Rehoplan; 3 premis de 50 €, que podran ser utilitzats en restaurants d’Altea, en col·laboració amb Rehoplan; 1 premi de 50 € atorgat per Alcea, perquè puga ser utilitzat en compres realitzades entre els comerços associats i 1 sopar per a dues persones al restaurant guanyador de la millor tapa obligatòria i 1 altre sopar al restaurant guanyador de la millor tapa lliure. 

Els premis per als establiments participants seran: 2 premis votats pels ruteros i un jurat professional al 50%; un a la millor tapa obligatòria de 200 € i un a la millor tapa lliure dotats amb 200 €.

Anna Alvado ha volgut convidar totes les persones a participar d’aquesta jornada gastronòmica, ‘’on es combina el bon fer dels nostres hostalers amb el producte de temporada’’.  La regidora també ha tingut paraules d’agraïment especialment a Rehoplan, ‘’per la seua col·laboració en aquesta ruta de la tapa amb la donació de premis i també a Hospal i Alcea’’.

Pin It on Pinterest