Select Page

El passat dijous el Mirador de Palau Altea va acollir l’acte de presentació de les noves webs municipals que s’han actualitzat renovant la seua imatge i funcionalitat i que estaran disponibles a partir de la primera setmana d’abril. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; Pere Barber, regidor de Noves Tecnologies i coordinador de la renovació; Anna Alvado, regidora de Turisme i Beatriz González, regidora de Participació Ciutadana, entre d’altres assistents.
S’han renovat els portals: VisitAltea, altea.es, Participació Ciutadana i Altea Digital. L’Ajuntament d’Altea actualitza la imatge i la funcionalitat de les seues pàgines web, i s’adapta a les necessitats reals dels usuaris que, en el 90% dels casos, ja no accedeixen a estos portals a través de l’ordinador, sinó a través de dispositius mòbils, per als quals s’han buscat formats compatibles.

Els CEO de les empreses implicades en els projectes, Andrés Karp de DinamicBrain (VisitAltea) i Feiko Brugman de Digiworks Spain (Altea.es, AlteaDigital i Participación.altea.es), van explicar de forma detallada els nous projectes web municipals.

La web VisitAltea, el portal turístic municipal, agruparà, a partir d’ara, els set webs que la conformaven en un únic entorn, el que permetrà a l’usuari preparar la seua experiència turística d’una forma més directa. S’han unificat les 7 webs existents en 3: Altea es Mar, Altea es Arte i VisitAltea.

El nou portal de Participació Ciutadana, serà un portal interactiu en el qual, després de registrar-se, es podrà interactuar de forma activa en les decisions municipals. Esta web serà el canal directe de comunicació on-line entre la ciutadania i l’Ajuntament.

Per poder facilitar l’accés a la informació municipal s’independitza, en dos plataformes ben definides, la gestió municipal de les notícies institucionals. Així doncs, altea.es serà la web de referència on s’allotjaran la documentació referent a totes les regidories, així com els tràmits en relació a tota la ciutadania. En esta web s’ha treballat en dos conceptes: Per una banda les notícies que genera l’Ajuntament i, per altra, els continguts com les ordenances, edictes i altra informació específica. Una eina de informació i utilitats posada al servei del ciutadà per buscar i trobar la informació general de l’Ajuntament i informació perfilada de cada regidoria.

Finalment, es va presentar AlteaDigital.es que serà l’espai informatiu municipal. Esta web es dedicarà exclusivament a les notícies oficials de l’Ajuntament d’Altea. La web es completarà amb un buscador de notícies i un espai per a Foto Notícies.

Al respecte d’esta renovació, Pere Barber destacava l’aplicació de les noves tecnologies per oferir un millor servei a la ciutadania que trobarà tota la informació que necessite i adaptada a qualsevol dispositiu mòbil. El regidor destacava també les millores respecte a l’accessibilitat als nous portals web que compleixen les normes d’accessibilitat AA de la W3C i milloraran l’experiència dels usuaris. També feia referència a la millora de continguts i la visibilitat dels espais més consultats d’Altea.es com les farmàcies de guàrdia, la fotodenúncia, el sistema d’avís ràpid o l’agenda.

La informació dels nous portals estarà disponible en valencià, castellà i en altres llengües a través de l’aplicació del traductor de Google.

Veure vídeo complet de la presentació

Pin It on Pinterest