Select Page

Beatriu Nomdedeu, regidora de Medi Ambient, ha informat de la jornada sobre la importància de les praderies de Posidònia que tindrà lloc demà a Altea. L’activitat ha estat organitzada pel Parc Natural Serra Gelada i el seu entorn litoral, en relació amb la recent celebració del “Día Mundial per la Reducció de les Emissions de CO2”, serà una jornada de sensibilització ambiental sobre la importància de les praderies de Posidònia oceànica com a albellons de CO2 en l’àmbit del Parc Natural, i que compta amb la col·laboració de l’Institut d’Ecologia Litoral (I.E.L), el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) i l’Ajuntament d’Altea.

Després d’una xicoteta presentació de l’activitat per part del guia del parc natural, iniciarà les jornades Joaquín Martínez (Llicenciat en Ciències del Mar – I.E.L), i gran coneixedor dels fons i praderies marines existents dins de l’àmbit del Parc Natural, en relació als beneficis ambientals, socials i econòmics que ens aporten, les seues problemàtiques ambientals i el seu estat de conservació actual. Tancarà la jornada Victor Benlloch (tècnic d’educació ambiental del C.E.A.C.V) en relació a la importància de les praderies de Posidonia oceànica existents al Parc Natural com a albellons de CO2, les bones pràctiques relacionades amb la conservació dels d’eixos reservoris i les possibles accions de compensació de CO2en els mateixos.

L’objectiu d’esta jornada és conscienciar i sensibilitzar a la població local de l’àmbit del Parc Natural del repte que suposa per al planeta el canvi climàtic i l’elevada concentració de CO2 atmosfèric existent actualment, posant l’èmfasi en els impactes ambientals, socials i econòmics que estos canvis ocasionen o poden ocasionar en el nostre medi ambient local, posant de rellevància la importància de conservar els nostres albellons naturals de CO2 com a forma complementària per a limitar els efectes negatius dels actuals nivells atmosfèrics de gasos d’efecte hivernacle. Sobretot en una zona litoral, com és el nord de la província d’Alacant, on hi ha importants praderies de Posidònia oceànica i en un Parc Natural com el de la Serra Gelada on més del 80% de la seua superfície protegida correspon a zona marina, sent justament el principal reservori de CO2 existent en l’àmbit del Parc Natural les seues importants praderies de Posidònia oceànica.


INFORMACIÓ SOBRE L’ACTIVITAT


Data: Divendres, 17 de febrer del 2017.

Horari de l’activitat: De 18:00 a 19:30 h.

Lloc de l’activitat: Casa de la cultura d’Altea / Biblioteca pública municipal (C/ Costera Pont de Moncau, 14).

Duració de l’activitat: 1,5 hores. La duració de l’activitat fa referència a la duració de les ponències impartides de forma orientativa.

Observacions: Activitat gratuïta i oberta al públic. Entrada lliure. Aforament limitat.

Esta no jornada no requereix inscripció prèvia.

Per a més informació pot contactar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es o telefonant al 629 321 248, en horari d’oficina de 09:00 a 14:00 h.

Pin It on Pinterest