Select Page

L’Ajuntament d’Altea, a través de la seua Regidoria de Medi Ambient, va acudir la setmana passada a la trobada per la conservació i gestió de les prades de Posidònia, ‘Posidònia Erosion’, celebrada a l’illa italiana de Sardenya. Aquesta reunió internacional va congregar a experts i representants dels diferents països de l’arc mediterrani.

El regidor de Medi Ambient, Josep Orozco, va formar part de les conferències i taules de debat, per a explicar l’experiència en el tractament de la posidònia que realitza la localitat d’Altea i aprendre de la gestió de la resta de països davant aquesta important planta.

“La Posidònia oceànica és una planta endèmica del Mediterrani que s’ha de cuidar i protegir perquè només aporta beneficis a la nostra mar, les nostres costes i a l’ecosistema mediterrani. És fonamental per a l’oxigenació de la mar i protegeix el nostre planeta, absorbeix entre 10 i 15 vegades més CO₂ que els arbres de l’Amazones. A més, d’esmorteir les ones, protegir la nostra costa, conservar l’arena o donar refugi als xicotets peixos. Per això és imprescindible la seua conservació i fer una bona gestió entorn d’ella, tal com marca el recentment aprovat decret, impulsat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica que regula les activitats tant en aigües com quan arriben les fulles a la costa”, ha comentat Josep Orozco, regidor de Medi Ambient d’Altea.

Totes les persones participants en aquesta reunió van signar l’adhesió a una carta de compromís, per a finançar i atorgar recursos per a una gestió sostenible del litoral mediterrani. Es va posar l’accent en la importància de conservar els arribatges de posidònia a les platges i s’impulsaran estudis sobre les millors tècniques per a la conservació d’aquesta planta.

“Des de l’Ajuntament volem incidir en la importància de la posidònia, que la ciutadania siga conscient dels seus beneficis, que una prada de posidònia és sinònim d’aigües netes, d’una mar no contaminada”, ha conclòs Josep Orozco.

 

 

Pin It on Pinterest