Select Page

La gestió de la conservació de la Posidonia oceanica, de la qual s’estenen prades al llarg de tot el mediterrani, és clau per a la biodiversitat i la resiliència de les platges, és per això que des de les administracions s’impulsen polítiques de conservació i retirada controlada de les seues arribazones per a evitar la regressió de la costa.

L’Ajuntament d’Altea, a través de les seues regidories de Medi Ambient i Turisme, participa en Mallorca en una important jornada que reuneix gestors de l’àmbit turístic, ambiental i d’àrees marines protegides del Mediterrani per a posar en comú les seues polítiques i elaborar un compromís que reunisca les estratègies per a potenciar la platja natural mediterrània.

“La posidònia és una planta endèmica del Mediterrani que, sota la mar, protegeix el nostre planeta en absorbir entre 10 i 15 vegades més CO₂ que els arbres de l’Amazones, per la qual cosa la seua protecció és vital per a la conservació dels nostres ecosistemes. La gestió de la posidònia s’ha convertit en una prioritat per al nostre ajuntament, i en aquest tipus de jornades compartim l’experiència i treballem al costat d’altres administracions per a crear un compromís en pro del nostre medi ambient”, ha comentat el regidor de Medi Ambient, Jose Orozco.

La regidora de Turisme, Xelo González, que també es troba en aquesta jornada ha recalcat: “és important conscienciar a la població que la presència de posidònia que es desprén després de temporals a les platges és molt beneficiosa, perquè no sols és sinònim d’aigües netes i no contaminades, en tindre una prada a prop, sinó que permeten atenuar els efectes de les ones i protegeixen la costa de pèrdua d’arena. Per això estem treballant pels sistemes de platja -duna”, ha comentat.

Participen en aquestes jornades ajuntaments i altres entitats de Balears, Comunitat Valenciana, Sardenya, Creta, Montenegro, Xipre, Regió de Provença-Alps-Costa Blava i Còrsega (França), Croàcia, Albània, Attika i Macedònia (Grècia).

 

Pin It on Pinterest