Select Page
  • Ja han començat les primeres obres d’emergència per tal de minimitzar els danys causats

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha explicat les actuacions que està realitzant l’Ajuntament d’Altea per donar solució als danys causats pel temporal. En este sentit, el primer regidor ha informat que ‘’un primer estudi realitzat per l’Ajuntament sobre la quantificació dels danys d’urgència, als que va a fer-se front immediatament, ascendeix a 790.000 euros’’. La totalitat de la valoració dels danys del poble d’Altea llança una xifra molt més quantiosa, 2.700.000 euros de danys provocats pel temporal. Unes despeses que, independentment de l’esforç econòmic que realitzarà l’Ajuntament d’Altea, es faran front també des de diverses administracions i empreses subministradores de serveis.

El primer regidor ha explicat les primeres obres d’urgència que van a realitzar-se per recuperar la imatge habitual del nostre poble. Entre elles les que ja s’han iniciat a la carretera de l’Albir per a recuperar la circulació, en principi en un sentit, i evitar el col·lapse que pateix en estos moments la N-332. Sobres estes obres, Llinares ha explicat que ‘’s’està portant a terme una obra d’emergència finançada per l’Ajuntament d’Altea amb una escullera de farcit que habilitarà un carril per a vehicles en direcció a Alacant i recuperarà el passeig per a vianants’’. El projecte complet de l’obra contempla un mur de contenció així com la recuperació de tot l’entorn de la platja que segurament també necessitarà aportació de cant rodat i que l’Ajuntament realitzarà amb la col·laboració de Costes. 

Seguidament s’abordarà una altra obra necessària i urgent com és la recuperació de l’accés al Port de Campomanes. Pel que fa a la platja de l’Espigó l’alcalde ha indicat que Costes està realitzant una millora en esta infraestructura amb el recreixement d’un metre de l’espigó nord que dóna al riu, esta obra ja estava prevista abans del darrer temporal i devia haver començat el 19 de gener.Degut a la urgència de totes estes actuacions, des de l’Ajuntament s’estan elaborant projectes per poder contractar les obres.

L’alcalde també ha destacat les actuacions a l’accés de la serra,  a Palau Altea i a la piscina municipal, actuacions també imprescindibles perquè eixos edificis públics continuen amb la seua activitat normal. Pel que fa a la passarel·la de fusta del Passeig Sant Pere, l’alcalde ha afirmat que esta instal·lació estarà operativa abans de Setmana Santa.

Jaume Llinares ha posat l’accent també en els inconvenients que el temporal ha causat a l’agricultura local, ‘’que ha sigut la part més grossa dels danys de la tempesta’’. Segons les primeres estimacions de la Cooperativa Agrícola el 60% de la collita de taronja i nispro estarà danyada, el que suposa al voltant d’uns 6 milions d’euros.

L’alcalde ha parlat de les mesures i possibilitats de finançament de les obres de recuperació de les infraestructures locals afectades per la tempesta i ha confirmat que Altea ha presentat davant Diputació d’Alacant i govern central la relació de danys per als quals necessita ajuda econòmica. En este sentit, segons l’alcalde es tracta de ‘’minimitzar els efectes del temporal, per tal d’optimitzar els recursos i tenir en marxa totes estes obres el més aviat possible’’.

Davant la magnitud de la situació, l’alcalde ha assenyalat que ‘’tot i que hem patit un temporal molt fort, el més gran dels últims 40 anys, hem recuperat ràpidament la normalitat, però ha ocasionat danys que tardarem un temps en poder-los reparar en la seua totalitat’’. 

Finalment, l’alcalde ha informat que ahir per la vesprada hi va assistir a Dènia a una reunió d’alcaldes amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i responsables de totes les àrees on es va abordar el fons de cooperació que habilitarà el Generalitat per pal·liar als pobles de les dos Marines els efectes causats pel temporal.

Pin It on Pinterest