Select Page

Del 12 al 18 de desembre tindran lloc a Altea les primeres jornades de sensibilització ambiental Per una mar neta: millor sense plàstic!, organitzades per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i l’Ajuntament d’Altea, en col·laboració amb l’Obra Social la Caixa i la iniciativa “Recicla con los 5 sentidos’’.

Del 12 al 16 de desembre està prevista la realització d’una xerrada informativa gratuïta als centres d’educació infantil i primària del municipi, amb el títol Les deixalles marines: com podem ajudar a reduir-les i el diumenge dia 18 de desembre, tindrà lloc una jornada oberta al públic, a la platja de l’Espigó, d’11 a 14 hores, sota el lema Per una mar neta: millor sense plàstic!, en la qual hi haurà tallers manipulatius de reciclatge, tallers ambientals i jocs cooperatius.

Beatriu Nomdedeu, regidora de Medi Ambient, destacava la importància de l’educació com ”eina bàsica perquè els més xicotets coneguen, per una banda, la importància dels ecosistemes marins més propers i, d’altra, els problemes globals als quals ens enfrontem de continuar amb els nostres hàbits de consum actuals”.

L’edil animava a tot el públic, i a les famílies en particular, a participar de la jornada de sensibilització del dia 18, en què a través de tallers i diverses activitats es fomentarà ”una actitud de respecte al medi que ens envolta i uns hàbits de consum responsables són eines que els ciutadans hem d’assolir per a conviure d’una manera més plena i sostenible”.

La Badia d’Altea, dins el Parc Natural de la Serra Gelada, és un espai marí d’un elevat valor ambiental. Destaquen les praderies de Posidònia oceànica, localment conegudes com alguers, que tenen a Altea un estat òptim de conservació. Les escombraries marines, en concret els plàstics, són cada vegada més nombrosos en tots els mars i oceans, i produeixen afeccions a nombroses espècies de fauna, com tortugues marines o aus. La possible afecció dels plàstics marins sobre la salut humana està en l’actualitat investigant-se ja hi ha proves de l’acumulació de plàstics a la cadena alimentària.

Aquestes jornades, emmarcades dins d’un conveni de col·laboració entre Conselleria i l’Obra Social la Caixa, tenen com a objectiu, d’una banda, sensibilitzar sobre la problemàtica dels residus marins i la seua possible afecció sobre la salut humana i de l’altra, divulgar la importància ecològica de les praderies marines de Posidònia oceànica, destacant el seu paper en la mitigació del canvi climàtic.

Pin It on Pinterest